Zamik pri povezovanju z adsl
Pogosto opažam 1 do 1-minutni zamik, preden se mi računalnik samodejno poveže z adsl omrežjem. Občasno pa se zgodi, da je računalnik pripravljen za delo z internetom že takoj po zagonu.
Kaj lahko vpliva na to? Uporabljam NOD32 in Win XP SP2, bližnjico za adsl sem dala v Startup mapo. Je treba še kje kaj nastavljat?
Takoj se ti zažene, če se ne prijaviš takoj ko se pojavi tisto luškano namizje s slikcami in imeni uporabnikov. Če počakaš eno minuto si na internetu takoj, če ne pa čakaš tisto minuto prijavljen.
Zakaj je tako? Mislim da tisti čas čekira omrežje in je bolje – če nimaš mreže da ga izklopiš.
Mislim, da je potrebno nastavit v tcp/ip nastavitve in napišeš npr. pod ip aadreso 192.168.0.1, pod masko pa 255.255.255.0 in mislim, da bo računalnik nehal iskati ip ker bo takimenovano že določen in povezala se boš lahko takoj.
saj veš kje se to nastavi
start-nadzorna plošča-omrežje-tcp/ip-lastnosti
lp
Sonja sorči, ni me bilo.
Mislil sem da bi odmestila vse kar ne rabiš (povezave, lastnosti, naj bo samo TCP/IP protokol.)
Ampak prej bi pa rad da poskusiš še nekaj, pa drugi tudi, če se jim dogaja podobno.
Na c:/windows/system32/drivers/etc sta datoteki z imeni hosts in lmhosts. Odpri ju z notepad (beležnico) in poglej vsebino. Če je v njih množica podatkov jih lahko pobrišeš. Podatke, ne datoteke. Vanje bi lahko vpisala naslove računalnikov v domači mreži, ampak ti jih nimaš. Oblika podatkov je: IP naslov, sledi tabulator, zadnji podatek je ime računalnika ki ima ta naslov. Ampak, kot rečeno, ti imaš lahko prazni shraniš, obvezno z enako končnico, kot sta jo imeli. Za varnost si lahko pred urejanjem vsebine narediš kopiji.
Forum je zaprt za komentiranje.