edimax router
No če še nisi uspela z inštalacijo ti povem kako sem jaz stvar speljal. V navodilih piše katera številke vtipkaš v internet explorer ali katerikoli brskalnik. Na primer takole 192.168.123.1 nato pritisneš enter ali pojdi. Tako prideš v osnovni meni routerja. Vse ostalo je stvar nekaj minutk, še posebno, če ne boš spreminjala tovarniških nastavitev in ne določala statičnih IP za vsak računalnik posebej. Za začetek uporabi DHCP, kar pomeni, da router sam določi IP-je vsakemu računalniku posebej. Potem pa računalnikom povej (beri vpiši) številko routerja katero naj uporabijo kot privzeti prehod v internet.(lahko pa vse pustiš naj si sam določi, včasih še raje dela) Pa še odvisno od dostopa do interneta,sta vsaj dva načina-TELEMACH oziroma kabelski internet moraš poklicati operaterja in mu povedati Mac adresso routerja, pri SIOLU vpišeš pa uporabniško ime in geslo, ki ga običajno uporabljaš za dostop do ponudnika interneta. Sicer pa pokličeš svojega ponudnika in ti bodo pri tehnični pomoči kaj hitro pomagali čez vse težave.
Pa srečno
Forum je zaprt za komentiranje.