Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Problem s PINNACLE tv tunerjem

Problem s PINNACLE tv tunerjem

A ma še kdo težave s naslednjim:
ne dela mi televizija na računalniku ker ne morem naložit drajverjov za pinnaclovo kartico

napiše se naslednje

PCTV assistantje pri zadnjem testu (device test) javil naslednjo napako:
The device test failed. Probably no interrupt was assigned to the PCTV, or the interrupt in question is being used by another hardware device.

Pinnacle PCTV Stereo Pal Capture Device”, pod njenimi properties pa žalosten napis: Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing.
WTF rečem sam sebi, če ga ni ga bomo pa še enkrat naložli. Dam cd notri, winsi meljejo pol pa napišejo, da na cd-ju ni boljšega driverja od tistega ki je že naložen.
Instalacijo sem še nekajkrat ponovil, pa tudi kartico sem ven/not potiskal, pa še vedno nič.

Prestavi TV kartico v drugi slot.
Najbrž imaš tv tuner kartico postavljeno zraven video kartice.
Prestavi jo čisto na zadnji mogoč slot.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

To kar opisuješ, je dokaj pogosta Pinnaclova težava. Zadeva hoče imeti zase zadosti “prostora” pri IRQjih in če je v pCju že več enot ki jih zasedajo, nastane opisana težava. Boljšo ko imaš osnovno ploščo (beri – več dodatkov ko ima integriranih) , več kot imaš dodatnih kartic, težje boš zadevo usposobil za delovanje. Poskusi kot ti svetuje Klemen, samo iz prakse ti pa povem, da se zadeva ponavadi pri večini drugih kartic resnično obnese, pri Pinnaclu pa le redko. Največkrat mu koristi ča sprostiš IRQje z izključitvijo kake enote, ki je ne potrebuješ nujno (v Biosu). Kakega USB porta, Firewire vmesnika, Raid kontrolerja, včasih dela že če potegneš iz PCja modem itd…… Ali pa si kupi kak drug TV tuner, ki ni toliko požrešen po sistemskih resursih. Ponavadi Winfastov tuner odlično deluje tudi v sistemih, kjer Pinnacle niti ne mrdne….

z odgovorom nisem ravno zadovolje – pa vseeno hvala. bral sem, da se stvar da rešt z wdm driverji, pa potem še neki naložiš itd. pripenjam link od opisa te težave in še se kdo bolj razume na napisane zadeve naj mi prosim pomaga.

stvar je v tem da sem nekaj poskušal a mi ni uspelo.

morda bi kdo ki se spozna bolj po kmečko razložil kaj je treba storiti in kje dobim programe.

link pa je

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close