Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kaj hudiča je PLANET.NANA…???

Kaj hudiča je PLANET.NANA…???

En lep pozdrav vsem skupaj!

Včeraj sva se s prijateljem pobijala z eno svinjarijo v mojem računalniku, ki pa je nisva odkrila. Zadeva je taka:

čez vikend mi je rač na novo inštaliral (sem mela čist sesut,…), mi naložil WIN XP, AVG, spybot, Ofice,… Vse kar spada k dobremu računalniku.
Doma imam ADSL, povezovala sem se preko “svičerja” (mam še stari rač povezan). Začela sem uporablajti Mozzilo (prej IE), ker je bolj varno (so me učili :)) ).

Začelo se je v torek. Ko sem šla na internet preko Mozzile, se mi je IE sam odprl z naslovom planet.nana…. Stran je bila seveda prazna. Ko sem IE zaprla, pa nisem več mogla srfati preko Mozz. Šele ko sem rač ponovno zagnala sem se lahko povezala, za naslednjih 5,10 min.

Včeraj je bil kolega pri meni in sva “svičer” zamenjala z routerjem. Namestila, vse OK, dokler ni prišel ta NANA. Le-ta mi sesuje mrežo, IP se spremenijo, nič več ne dela. In skoz “nabija” pravi kolega (lučka skoz utripa u nenormalo).

Z Spybotom in AVG nisva našla NIČ. Ko odklopim moj računalnik in grem na internet na starem rač je vse OK, zadeva dela. Ko priklopim še novega sezadeva konča.

Naj povem, da nisem nič pretirano brskala po internetu, tudi klikala nisem nič in dol nisem nič vlekla. Razen iMesha, ki pa smo ga tud odstranili.

Ko v Google vpišeš planet.nana dobiš med drugim stran, kjer napiše Your web is Hecked!

ali ima kdo mogoče kake izkušnje s tem, nasvet,… Sem rekla kolegu naj vzame mašino pa naj povovi vajo z nalaganjem. Pa mu nekako ni do tega, Čeprav je včeraj 3 ure porabil za nič. Ampak kaj čem. On je šef, jest nimam pojma.

Je sploh kaka možnost, da odkrijem, najdem kaj hudiča je ta NANA in kje je???

Vsak nasvet dobrodošel!

Hvala in lep pozdrav, Petra

Očitno si pač dobila neko svinjarijo v svoje računalo.
Pa tudi sicer verjetno nisi imela pravilno instaliranega požarnega zidu in varnostnih popravkov v svojih xp-jih.

Kot si že sama ugotovila je res najbolje še enkrat naložiti celoten sistem, saj ne veš katere datoteke so vse okvarjene.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hvala Grdoba! ;)))

Dej povej to še mojmu računalničarju. Saj je tam iz tvojga konca nekje!

Najbl zanimivo se mi pa zdi to, da sem sedaj imela več virusov (no, 3 so se ponavljali), kot pa prej. Oz. prej zihr nisem vedla da jih mam.

En lep pozdravček z Gorenjske v LJ!

Petra

ja pa saj si ti od mene oddaljena menda 10 km..

lp

Ohoho, tole si se pa zmotil! :)))

ene 5 jih pa je! ;))

Lp, Petra

P.S. Sej če me nau moj računalničar poslušou ga bom hitro zamenjala!?!

Ja no ne vem, vem da vedno grem po bližnjici skozi gozd, pa mislim da jih
je potem 10, če grem pa okrog jih je pa resno 5 :)))

Hmm, zanimiva logika! Jasna gotovo samo tebi, k men se ne sanja! ;)))

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close