Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija klemenxx in ostali -pomoč!!!

klemenxx in ostali -pomoč!!!

Vsepovsod sem že iskal pomoč pri moji težavi z grafično,pa sem dosedaj dobil samo odgovore,menjaj driverje,format disk itd.
torej sestava:amd2500+athlon,1.82ghz,512ddr ram,matična asus a7v8x-x grafična ati radeon 9200se,windows xp sp1…
problem je z grafično kartico,vse igre mi zamrznejo po nekaj minutnem igranju,sprobal vse gonilnike ,meril temperaturo ki je sicer nekje okrog 50-55 stopinj(znakec ima ogenj)vendar baje ni nič kritičnega,zdaj imam naložene tazadnje ati catalyst 4.9,formatiral sem disk,ravno danes dopoldan tako da nimam nobenih smeti ali kaj podobnega,inštaleral 2 igre poizkusil pa se vse zopet ponovilo,po parih minutah zmrzne in potreben je restart računalnika,včasih mi je tudi javilo napako vpu recover,ki sem ga izklopil pa je isto,še prej sem z neki gonilniki dobil možnost nastavitve downclock kjer sem lahko znižal 2 vrednosti in potem je nekaj časa saj delovalo,vendar se mi zdi da to vseeno ni original kot bi moralo bit.
vem da kartica ni ravno nekaj…samo vendar bi moralo to delat…kaj priporočate kaj naj naredim.????hvala za vaše odgovore.

Ja katere igre si pa igral – Mogoče ta novega Doom3 ??

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

ja prej sem imel naloženega doom3 sicer sem zmanjšal detalje pa je bila kar igralna…tud tam zmrzne,ja…drugač pa call of duty,fifa 2004,2005,nhl 2004 2005,nba live 2004 itd zamrzne v menijih ali pa ob bližnih posnetkih,kakšnih prekinitvah,ali ob doseženem zadetku,drugače ko ni teh problemov igre tečejo gladko,problem so bližnji posnetki,prekinitve in ostalo.

Za doom3 vem da je imel ati probleme z gonilniki.
Pa so izdali neke beta gonilnike, ki pa niso bili uradno podprti.
Imam isto kartico – iste probleme.
Instalacija gonilnikov je pomagala.

datoteka se pa imenuje:

D:\>dir wxp-w2k-DOOM-HOTFIX-8-05-040727a-017086E.exe
Nosilec v pogonu D nima oznake.
Serijska številka nosilca je 376E-14F0

Imenik: D:\

28.08.2004 18:43 22.671.265 wxp-w2k-DOOM-HOTFIX-8-05-040727a-017086E.exe

pa si jo poišči na netu, če ne ti jo dam gor, ampak jutri zjutraj, če ne boš drugje našel.

odpravlja pa ravno to napako, kakršno imaš ti.

lp

se odpravljam na iskanje te datoteke,zjutraj ti sporočim kako in kaj,si me spravil v boljšo voljo,če bo le delovalo….

na

tukaj klikni neki link POBIERZ (gornji ne dela).

popravil klemenxx

sem najdel potegnil dol samo zdaj ne vem kako naj naprej,ali moram tiste stare driverje ki jih mam zdaj gor odstranit,al lahko te kar povrhu naložim???

ti kar čez naloži, ima ati kar v redu patch pripravljen.
Samo zaženi in next…

spoštovani klemenxx!
Naredil vse po tvojih navodilih,naložim kar čez gonilnike zagnal fifo 2004 in zmrznala že v samem meniju,nato zagnal nhl in zmrznila že v meniju,isto košarka…
nato sem odstranil vse driverje in na novo naložil samo te ki si mi ti predlagal,pa se zadeva isto ponovila,vse igre katere sem sprobal so zamrznile,zdi se mi da je sedaj še slabše saj sploh ne pridem več v igro ampak me frizne že v menijih,,,Med nalaganjem se je izpisalo opozorilo da gonilnik ni združljiv oziroma podpisan za xp oziroma nekaj takega,pa sem vseeno naložil..po reseteranju pa mi je ob zagonu napisalo:zaslonski gonilnik za radeon 9200series je verjetno odgovoren za nestabilnost sistema…Potegnil sem še dol ati tool tam imam možnost nekaj spreminjat vem da sem že to delal vse sem zmanjšal takrat(core in memory) zaenkrat imam vse na default ker bi želel tvoje mnenje kakšno funkcijo ima sploh ta ati tool,ima možnost show 3d view in ko jo vklopim se mi tista kocka suče z zatikanjem poleg pa se pojavljajo številke ki se spreminjajo od 28.3fps-37.8fps 34avg pa je vedno ista,v ozadju ne teče noben program ničesar ni vklopljeno,pa vseeno tisto kocko kot da bi jo nekaj na trenutke štopalo-ne suče se tekoče…
upam da imaš kak pameten predlog??

Mogoče se ti bo zdelo smešno,ampak ali imaš najnovejšo verzijo biosa?Meni ga je tako sekljal en prenosnik in težavo sem odpravil s tem…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

NE nikakor se mi ne zdi smešno to z biosom,odkrito povedano tudi sam sumim ta bios…vem da je računalnik in vse igre normalno delalo še prej brez zatikanj in zmrzovanja…dolga zgodba,,,mlajši sin se mi je kaka 3 mesece nazaj igral z računalnikom,zgleda da je spreminjal nastavitve nehote (ima 6 let) v biosu in pripravil do tega da računalnik ni bil zmožen ne vklopa ne izklopa enostavno nič ni delalo…na servisu so rekli da je baje spreminjal neke številke v biosu tam ko je za procesor nekaj,v glavnem baje so flašal bios z novejšo verzijo….in hec…od takrat naprej se mi zdi da se pojavljajo te težave z zamrzovanjem iger,pa tudi bios ima zdaj drugačen izgled kot prej,pa še malo čudno se zaganjajo windowsi,šel sem gledat na asusovo stran za novejšo verzijo biosa in je tam,vendar pa se sam na te zadeve nič ne spoznam,da ga pa nesem na servis da mi naredijo update bios bom zpet 3 dni brez računalnika..je kaka možnost navodila morda da to lahko storim sam,glede na to da se ravno ne spoznam na update bios????
tud sam sumim bios…

Flešanje biosa je rahlo občutljivo opravilo,če ga ne opraviš pravilno,se namreč lahko posloviš od matične plošče.Vsekakor moraš biti 100% prepričan,da imaš pravo verzijo za tvojo matično ,ostala navodila pa so vedno na strani ,kjer dolvlečeš bios.Flash biosa se namreč od plate do plate razlikuje.Če tega nisi vešč. ti priporočam ,da na obisk povabiš kakšnega znalca….

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

evo takole…sem namestil asus update,katera ima za možnost download bios iz interneta,update bios iz interneta,sem lepo zagnal program me je povezal z asusovo stranjo mi naredil download bios-a zadnja verzija za matično ploščo z dne 02.10.2004,nato mi je to dadoteko hranil z končnico awd.,program mi je ponudil možnost update kliknem da določim pot(poiščem to datoteko) in kliknem flash,naredi svoje,računalnik se naredi v ponovno zagon in normalno zažene,opazim da je ta nova verzija biosa uporabljena,če je to to,potem ni bilo tko hudo….
samo igre mi pa še vedno zmrzujejo,kaj naj zdaj okol tega????

Računalnik daj v mikrovavalovko…..Hja ,jaz nimam več idej;mimogrede,zakaj pa nisi instaliral SP2?

V biosu poišči če imaš Hyper Threading in ga disablaj, tudi to zna nagajat predvsem igram, ki so napisane na malo drugačen način kot ostalo programje.

V Biosu nisem nikjer našel Hyper Threading ,zato ne vem kaj naj še naredim,trenutno imam naložene driver ati catalyst 4.1 toliko da lahko igram saj 10-15 minut nato mi zopet zmrzne,vsi ostali novejši gonilniki mi igre zmrznejo že v samem meniju…mislim da bi morala bit fora samo nekje v driverjih…ne pomaga niti tisti patch ki mi ga je dal klemenxx zadeva je še slabša potem…mogoče kakšen drug patch???Ni mi jasno ker vem da ima te kartice ogromno ljudi in večinoma vsem normalno dela vse…nekoč je tudi meni…zdaj pa to nikakor nemorem zrihtat….

Pa si poskusil nastavitve v biosu dati na default tovarniške vrednosti?

VSE sem dal na default v biosu,vse sem probal pa ne pridem nikamor,saj ni problem nest računalnik serviserju da pogleda,samo tam mi bojo naložil nove windowse,dal gor driverje in za njih zadeva urejena,ko bom doma potem nalagal igre in hotel igrat pa bo spet zmrzoval,kako naj to jim dopovem,ker baje nimajo časa igrat igre da bi lahko sprobal..drugače računalnik dela v nulo problem samo so igre…

Cole: imam rešitev zate: Big Bang: nova grafična 🙂 To bodo letele igrce 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close