Najdi forum

V eni spletni debati sem odkrila pojem g-mai.

Kaj pravzaprav to je? Ali ga kdo od vas že uporablja? V čem se razlikuje od klasičnih e-mailov?

G-Mail je t.i. Google mail, kjer je bistvena razlika od navadnih e-mail ponudnikov v:

– bistveno večjem e-predalu
– dovoliš da spremljajo tvoje podatke, ter ti pošiljajo reklame, oz. podobno.

Nekako takole naj bi bilo.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ej prjatu hvala,
vseeno nekaj ne razumem pri tem g-mailu:
– zakaj je to “pilotski” projekt, v čem je to kao novost?
– v čem je fora tega, da lahko kar z Googlom iščeš svoje message (če jaz to prav razumem)?
– kako in v čem je lažje dostopen le zato, ker ga dobiš na Googlu? Ali ne gre prek Webmailov enako, da je tako dostop od vsepovsod?

73 od Z.

Ne rabiš se matrat, sem že sama našla:

Gmail je v testni fazi in ga za sedaj ne dobiš na Googlu. Trenutno ima vsak testni uporabnik 1 GB velik poštni predal, torej pošte sploh ni potrebno brisati. Zaradi izredno prijaznega vmesnika, predvsem pa učinkovitega iskalnika, je zelo olajšano iskanje po arhivu pošte.

Drugače pa se obnaša podobno kot ostali brezplačni e-računi doma in v tujini. Je pa ena razlika: odkar ga imam, sem prejel samo 1 spam, koliko jih dobivate na hotmailu, email.si in drugih, pa sami najbolje veste.

Mislim, da so bili nizki udarci Googlu v medijih in na netu do neke mere krivični. Seveda bo čas pokazal, kdo je imel prav.

Gre se za princip, da pustiš, da ti nekdo vohlja po pošti. Spama pa ima vsak toliko, kolikor si ga zasluži (beri: pazi na to kam vpisuje svoj naslov). Jaz na svoj “uradni” naslov v mnogih letih še nisem prejel spama. Sicer pa se strinjam s tabo, da bo čas pokazal svoje.

Ah, naj vohljajo, saj nimam udbinih dokumentov gor 🙂
Če je pa že kakšna skrivnost, je itak najboljši pogovor na 4 oči kje v naravi.

Primer uporabnosti Gmaila: za arhiviranje daljših datotek, fotografij in podobne šare, ki ti je potem na voljo z vsakega računalnika. Predal v velikosti 1 GB namreč ni od muh, saj marsikdo javka, da se mu prehitro napolni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close