Najdi forum

Linux vs. Windows

Je res Linux boljši? V čem?

Odvisno od namena uporabe. Za splošno rabo so polkenca primernejša, ker linux zahteva več znanja in izkušenj. Linux ni tak kot Mirc ali WinAMP MaLa moja.

Linux naj bi bil varnejsi. Je pa res, da je na koncu koncev vsa varnost odvisna od uporabnika.

Ah, glavno prednost sem pozabo… In ta je, da je zastonj 🙂

Meni osebno ni všeč, če si “začetnica”, pa boš tudi rabla več časa, da ga skapiraš ot pri windowsih

Odgovarjate… in potem …
A kdo od vas samo Linux uporablja ali samo tako “na pamet” pišete.

Preberi si serijo člankov v reviji Monitor (dobiš jo v knjižnici, verjetno, če jih niso pokradli).
Drugače pa komentar….
Načeloma velja, da je Linux za navadnega uporabnika zahtevnejši, sploh če nima pojma o računalištvu. V okviru vseh različic Unix-a, kamor spada tudi Linux velja precej drugačna filozofija, predvsem pa naj bi to bili sistemi, za katere skrbi administrator (ki se na zadeve spozna) in uporabniki so pač prepuščeni na milost in nemilost njemu.
V okolje desktop (kjer je uporabnik tudi administrator) prihaja Linux šele zadnja leta, vendar je za namestitev (tako korektno) potrebno kar nekaj znanja. Sicer obstajajo sedaj namestitveni programi, precej podobni “konkurenci”, ki znalcem še vedno puščajo proste roke, po drugi strani pa neznalcem olajšajo namestitev.
Glede programske opreme – vse kar potrebuješ je v glavnem na voljo tudi za Linux.
Glede varnosti – vse je relativno, sicer res ni virusov, so pa druge nevarnosti (npr. pri default instalciji je nameščeno en kup sranja, ki ga ne rabiš in samo povečuje tveganje za vdor – no ja saj glede tega W$ niso nič boljši). Posodobitve glavni distribucij so avtomatske, če tako nastaviš.
Tudi naši znaki delajo b.p..
Glede iger, so, samo redke, v primerjavi z W$, vendar se tudi količina A produkcije vztrajno veča.
Veliko sreče z Linuxom, če se odločiš zanj, nekateri prodajalci opreme ga že nameščajo na nove računalnike.

Lep pozdrav, LinuxFreak

LinuxFreak: Poleg Windows-a uporabljam tudi Linux, tak da ne pišem glih na pamet, čeprav pa priznam, da ne obvladam kaj dosti, pač tiste osnovne fore.

Jap, bo kar držalo, da je to težaško delo, saj imaš očitno tudi ti
narobe skonfiguriran apache strežnik na Linux-u.

lp

Cannot process request!

Cannot process request!

The server does not support the action requested by the browser.

If you think this is a server error, please contact
the webmaster

Error 501

router.doma.si

─Źet 23 sep 2004 22:54:21 CEST

Apache/2.0.40 (Red Hat Linux)

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ja, Klemenxx, a ti nas tuki malce nadziraš, a? Big Brother is watching you!
Merkajte se! … porečejo stare mamce, ki pred volitvami vse naokrog vidijo strah pred diktaturo lds-a.

jah le kako bi jaz koga nadzoroval – revež kakršen sem..

Grem raje spat.

čao!

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Lepo, da si nas malo razsvetlil glede linuxa. Ampak kakorkoli obračaš – linux ni za rajo. Saj postaja bolj friendly pa to… ampak, kaj bi rinil in uporabljal CorelPhoto Paint v linux verziji, če še tega pod polkenci ne poznam v detajle.

Pa tukaj na xp-ejih nam je vendar tako lepo: vtakneš Canona v usb, pa že slikce dol letijo; zamenjaš grafično kartico, pa jo xp-ji takoj kar sami zaznajo, pa printer, pa skener, pa kamero… skratka veliko manj sivih las kot pri linuxu, ko je potrebno toliko dodatnih nastavitev.

Saj ne rečem, ko si enkrat linux freak potem leti tudi tam. Polkenca so nam nekako prirasla k srcu, kot da so domača, z dežele. Se vam ne zdi? Le kaj bi mi brez njih, a? :)))

No ja, to je samo ena testna varianta, ko sem za kolega dal gor neke zadeve.

Je out-of-the box, za namen ki mu služi je pa dovolj dobra zadeva, sicer pa ni mišljen kot javni servis in je bil včeraj vklopljen zgolj po naključju.

Je pa res, kot je Tajfun_napisal, ni lepo vohuniti in vohljati za ljudmi na forumu. Če drugega ne ni etično to objavljat.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close