Najdi forum

zagon Linux Mandrake

Pozdravljeni!

Sem se odločil, da bom malo bolje spoznal Linux-e, zato sem si jih tudi naložil (prvič v življenju;) na računalnik. Naložil sem si Mandrake-ove. Pa mi niso prepoznali modema, zato sem se odločil da jih bom odstranil z računalnika. (In morda poskusil s kakšno drugo distribucijo.) Ker nisem vedel kako sem (preprosto;) formatiral disk na katerih sem imel naložene Linux-e. A se niso zbrisale vse datoteke 🙁 tako da se mi ob zagonu računalnika še vedno prikažejo možnosti zagona : linux, linux -nonfb, failsafe, windows , oz. floppy. Na modri podlagi, na zgornjem delu pa piše Mandrake Linux. Nato se v spodnjem desnem kotu začne odštevenje (mislim da 8sek) in kot privzeto se želi zagnati Linux, a le-tega nimam več na računalniku, zato mi javi da ne najde datotek…
Prosil bi vas da mi svetujete kako bi se lahko “znebil” tega začetnega menija, ki res ni (več) potreben, saj imam na računalniku (trenutno) le Windows-e XP. Morda bi mi lahko napisali v kateri datoteki so ti podatki o zagon tega menija, oz. se to uravnava v Biosu?
Zelo vam bom hvaležen za kakršnokoli koristno informacijo!

Živjo,

malce razčistiva pojme, ker me pač moti izrazoslovje:

– Linux je en sam, torej ga vedno pišemo v ednini – torej imam LINUX
– Windozi so pa množina (beri mnogo bugov), torej so Windowsi ;))

To s čimer imaš pa ti težave je pa zagonski sektor (boot), vidiš pa najbrž napis GRUB, ali LILO, potem pa neko izbiro različnih OS.

Najlažje ga odstraniš tako da sistem enostavno dvigneš iz boot disket in odtipkaš fdisk /mbr

Boot diske pa dobiš recimo tukaj:

Mislim da so za WIndows 98 SE čisto dobri, sicer pa odvisno kateri OS imaš spodaj instaliran. Če ne si pa sam poglej

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Najlepša hvala za hitro pomoč in poučitev o sklanjanju! 😉
lp
Grega

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close