Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija brezplačni sms-i, sesut računalnik

brezplačni sms-i, sesut računalnik

sms-e sem posiljala preko mariborske druge gimnazije,sedaj pa to ni več mogoče.ali kdo ve zakaj in kako dolgo bo ta prekinitev trajala?

in še: vem,da se da sms.e pošiljati tudi kot e-pošto, preko hotmaila, nekako tako,da se vtipka mobi številka, potem pa…nek linux pika si – nekao tako. ali lahko kdo natančno šove,kako se to naredi?

in še: meni se je tudi popolnoma sesul računalnik, ko sem brisala viruse.samo še zaženem ga lahko (sedaj pišem z drugega računalnika). Ali kdo ve, koliko stane brisanje in ponovno nalaganje programov?
Hvala !

Oj!

Na eno od tvojih zastavljenih vprašanj ti lahko pomagam ! SMS-je lahko pošiljaš s te strani ! Za ostale probleme pa počakaj, da ti odgovorijo strokovnjaki !

LP
Maruša*

martinca: S posiljanjem e-maila kot SMS-a ne bos naredila kaj dosti, saj stvar ze dolgo ne deluje, kot bi morala. Je pa to res delovalo, ceprav ze pred parimi leti. Poslati pa je bilo potrebno na recimo:
041XXXXXXX@linux.mobitel.si

Sem pozabil napisat koliko stane ponovna namestitev sistema…
Za to sta potrebni priblizno dve uri dela.
Pa ti kar prilepim iz strani ene firme:

Namestitev operacijskega sistema z gonilniki in osnovno progr. opremo 12.000 sit
Namestitev (konfiguracija) interneta 4.800 sit
Prilagoditev programske opreme na željo stranke 6.000 sit

Se pravi, da racunajo kar ogromnih 20.000SIT (priblizno).

Ce pa poznas koga, ki se malo bolj spozna na racunalnike, pa le njemu raje reci…

Jaz ti to vse skupaj zrihtam za pet tisoč

Martinca, če si iz Maribora mi pošlji mail in se lahko dogovoriva za zrihtat mašino.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Kako ogromnih 20.000? Ko peljem avto na servis, mi še na misel ne pride, da bi vprašal, koliko bo… Vsakič, ko pridem tja, je dražji. Računalničarji pa 5 jurjev? Malo morgen. Če hočeš mlinček dobro porihtat – ne tko kot to počne npr. kranjski janez – urice hitro letijo.

Potem navadno ugotoviš, da nimajo programske opreme, da so založili gonilnike, da je namesto tel. vtičnice samo pokrovček, kabel gre le skozi dozo… ipd. Tako da so navedene cene kar realne.

Če gre seveda za kakšno full cool bejbo, je tarifa seveda lahko povsem drugačna. Ampak to je že druga zgodba. Pa ne preveč okol govort’.

Tajfun_: No ja, jaz sem še vsakemu konkretno računalnik zrihatal, pa nisem nič računal… Pa tistih 20.000SIT se meni zdi dokaj pretirana cena… Hm, ker v bistvu ti tak nic legalnega ne nardijo, ce je pa legalno se pa strinjam, da je zelo nizka cena 😛

Mobitel je ukinil pošiljanje SMS iz Net-a tam nekje junija letos.

Preberi si na njihovih straneh, kako lahko pošiljaš, samo je treba plačat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close