Najdi forum

A mi lahko pomagate nekaj, kupil bom nov RAM. Moja osnovna plošča podpira 266 in 333, ali jaz lahko kupim 400. Kje se bo poznalo?

V denarnici.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Jaka, saj na cesti, kjer je hitrost omejena na 80km/h lahko voziš tudi z avtomobilom, ki potegne 320km/h, kaj ne? Torej le pogumno v nakup….

Torej,nesmiselno je kupovat hitrejši RAM od tistega,ki ga podpira tvoja plata.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Že res Pero, ampak če pomisliš da večina prodajalcev v SLO sploh ne prodaja več drugačnih RAMov kot 400MHZ in da je razlika v ceni minimalna, še sploh še je kakšna, potem je najbrž vseeno, kaj kupi…. Kar če se nekega dne odloči za nakup hitrejše plošče, ker mu je stara recimo crknila, ima le nov RAM, ki bo deloval tudi z njo. No ja, sicer stvar odločitve, ampak jaz osebno se bolj nagibam k štiristotki….

A poznaš kakšen primer,da je kdo v nov računalnik prestavil RAM iz starega?Jaz ne….

Jaz pa veliko. Človeku je udarila strela, sfižila napajalnik in plato… človek je rinil v AGP slot kitajsko kartico z nemogoče debelimi kontakti, ki so razmesarili kontakte, pa je moral menjati plato… človek je navijal plato, pa so mu zgoreli čipi na switchingu na plati…
To sem mislil, ne pa nakup novega PCja… Ker ko menjaš PC, se v tem času RAMi že 3x manjajo 🙂 In pri mojem dobavitelju recimo, je razlika v ceni med 333 in 400 MHz RAMi 100 Sit, delujeta pa oba normalno na 333 clocku…. zakaj bi potem kupoval 333 ?

Mislil sem na menjavo celega PC-ja.

“Jaka, saj na cesti, kjer je hitrost omejena na 80km/h lahko voziš tudi z avtomobilom, ki potegne 320km/h, kaj ne? Torej le pogumno v nakup….”
Ja samo v tme primeru si na cesti policaji, tako da vožnja z več kot 80 km/h ne pride v poštev-

Imam doma še en starejši PC, pa smo na tistega montirali iz 64RAM(100MHz) in mu dodali 256RAM(133), pa deluje samo s polovičnim 256RAMA. OZ. 64 + 128: Zakaj to?

RAM za uporabo v PCjih je sestavljen iz ploščice tiskanega vezja, na katero so nalotani posamični RAM čipi. Vsako ploščico vtakneš v svoj slot, torej zaseda (memorijsko gledano) eno banko. Ker so bili včasih čipi še relativno majhnih kapacitet, bi za željeno večjo skupno kapaciteto moral vstaviti v PCja veliko takih spominskih ploščic, torej bi morala imeti osnovna plošča veliko slotov za vstavljanje RAMa. Zato je bilo ceneje, če so na eno ploščico nalotali čipov za kar dve banki. S tem so prihranili na prostoru. Torej recimo RAM za 128MB ni bil v resnici sestavljen iz ene 128MB banke, ampak iz dveh med seboj ločenih po 64MB.
Razvoj je prinesel svoje, danes ni več nikakršen problem narediti spominskih čipov zelo velikih kapacitet. Zato ni več potrebe po izdelavi dvobančnih čipov. Tako so vsi novejši RAMi tipa SDR narejeni že v enobančni obliki. Če sedaj tak novejši enobančni RAM vtakneš v starejšo ploščo, ki je bila narejena še za dvobančne RAMe, bo ta videla samo vsak drugi čip (ker druga banka po kontaktih gledano manjka), torej bo videla samo polovično kapaciteto čipa.
Torej si nabavi dvobančne čipe če hočeš izkoristiti polno kapaciteto, saj imaš prestaro osnovno ploščo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close