Najdi forum

dvd-ne štima

Kupila sem dvd pekač,ga namestila,namestila nerota,sedaj b.p. snemam,tudi zaščitene dvd-je.Problem je v predvajanju:nametila sem vsaj pet različnih playerjev pa na vseh slika nekako preskakuje.Sedaj sem namestila enega francoskega? ki mi vsaj prve pol ure dela, potem pa mi slika začne nagajati.Nato ugasnem player , ponovno zaženem in je 15 min OK nato spet nagaja. imam win 98 , pentium II.Kaj naj naredim naprej ,da bi lahko v miru gledala film?
Mojca

Se ta težava pokaže tudi pri originalnih filmih ali le na kopijah?
P2 je že kar malce bogi za predvajanje dvd filmov. Pomembno je tudi, koliko imaš rama in kakšna je grafična kartica. Domnevam, da je vse že malce zastarelo.

Res je tudi, da je predvajanje z nekaterimi playerji uspešnejše. Si že poskusila Win DVD 4.0?

Težava je ista pri original filmih.Kartica je ATI, za ostale podatke bom pa morala bolj podrobno pogledati v računalnik…
Bom danes zvecer probala s predlaganim playerje; se oglasim,
Mojca

Po mojem menju je PII (tam do 500Mhz) brez hardware odkodirnika za mpeg 2 (DVD) prešvoh za gledanje filmov, sploh če nima dovolj RAM-a (vsaj 256Mb) in prepustnosti (DVD enota na svojem IDE kanalu). Glede na to, kar si napisala sklepam, da uporabljaš programsko odkodiranje in ne strojnega. Odkodiranje DVD videa je procesorsko kar zahtevna zadeva in če algoritmi niso optimizirani, potem pride do izpuščanja slik (preskakovanja). Glede na opisano je tvoj sistem ravno na meji in po določenem času, ko se vmesni pomnilniki zapolnijo in sistem to sprošča (kar troši nekoliko procesorske moči) se prične skakanje. Ko program ugasneš, se pomnilnik sprosti in zgodba se ponovi.
Predlagam, da najprej izklopiš vse programe, ki jih izvajaš v ozadju (razni antivirusni programi, pa messengerja, …, v glavnem vse), potem pa poiskusiš gledat, če se bo skaknje ponovilo, bo potrebno kupit nov računalnik.

LP, Andrej

Namestila power dvd 5( win dvd 4 ne najdem), ugasnila nortona,dela za silo.Boljše je kot prej , ni pa še čisto v redu. Ali lahko storim se kaj?
Nov računalnik pa že ne! Moj prvi , saj veste…
lep pozdrav vsem

Stisni Alt-Ctrl-Del, pa poglej kateri procesi vse so pognani. Pa ubij kakega, ki ga ne rabiš. Bo pa treba nov računalnik nabavit.

Kak procesor pa maš (Mhz) in koliko RAM-a?

Lahko storiš še marsikaj. Najprej odstrani Nortona, da ti bo računalnik laže zadihal. Namesti raje drug AV program.

Kako dolgo pa že imaš nameščene windowse, morda je že čas za format c:?

Računalnik je star 6 let ,format c sem naredila ,vendar jaz goljufam:čez povozim back up, ki je narejen v ghost programu, ni pa nujno ,da je back up bil narejen Ok.
PII;333;256RAM.
Ali mislite,če bi zamenjala grafično kartico,da bi kaj pomagalo?Mislim,da je ful stara-bom točno preverila katera je in se oglasim s podatki.Se pa bojim,da ko bi to naredila se mi potem sesuje cel kup stvari.Potem imam pa tooliko dela..
Glede nortona-bom dala kaj drugega-AntiVir Guard bo v redu?
Ctrl/alt/del bom danes prepisala in vprašala kaj sploh smem izklopiti-da ne bo še več dela.
Pa še nekaj čisto mimo teme:v službi smo dobili ADSL, izklopili so mi ikonco, ki kaže hitrost prenosa,češ da je ne rabimo več.Jaz trdim ,da meni ne dela internet v redu,dokler ni vklopljen še drug računalnik.Imamo ruter,win 95.
Hvala za trud

Aj aj, še dobro da ti sploh dela, kajti kot rečeno za zadovoljivo prikazovanje dvd filmov je minimum tam nekje 500-600 MHz.

Nova grafična karta zadeve tudi ne bi kaj dosti izboljšala, saj za odkodiranje dvd zapisa v večini skrbi glavni procesor ne tisti na grafični.

No malo bo pomagalo, če izklopiš kak proces, pojdi še na Start–>Run in vtipkaj msconfig in prepiši, kaj imaš na jezičku Startup.

Antivir pa bo tudi kar OK.

Kar se pa tiste ikonce tiče pa dvomim, da bi samo zaradi ikonce ntrenet delal hitreje.

>>Jaz trdim ,da meni ne dela internet v redu,dokler ni vklopljen še drug računalnik

Mojca, pujska razbij… če je dovolj poln, ti bomo pripeljali nov računalnik. DVD-je boš gledala, tako hitro se bodo vretele slike, da boš komaj sledila podnapisom.

Glede ADSL povezave pa naj dečki pravilno nastavijo router. Če bo vse ok, mora internet delovati neodvisno od drugih, ki so na routerju. Seveda pa bodo hitrosti prenosa odvisne tudi od tega, kaj bodo tisti hip počeli drugi uporabniki omrežja.

Tisto ikonco pa pozab, važno, da leti, a ne 🙂

Hitrost lahko preveriš z speed testom, na guglu jih najdeš malo morje , ker na ikonci ponavadi ne vidiš dejanske hitrosti, ampak tisto s katero si povezana.

Je pa pri teh testih problem, če jih na isti liniji surfa še cel kup, ker ponavadi delajo na pricipu dejanskega prenosa s tvoje mašince na neko drugo in obratno, tako da če jih cel kup visi zraven, potem test ni najbolj relevanten.

Verjetno je bila tista ikonica povzana s klicnim dostopom, zdaj ko je ruter gre vse preko lokalne mreže. Tudi če ti dajo tisto ikonico ne bo nič pomagalo, ker tisto kaže na hitrost klicne povezave.
Če imate kak boljši ruter lahko zadevo spremljaš preko SNMP protokola in ustreznih gonilnikov (kao statistika), drugače pa pozabi.
Delovanje interneta najlažej preveriš tako, da v brskalniku greš na nek zunanji naslov (npr http://www.google.com). Potem pa že vidiš.
ADSL povezava je načeloma stalna (so redke prekinitve), razen če kaj pri ponudniku ne štima.

Drugače pa se pasovna širina (hitrost) deli med oba računalnika, odvisno kdo je bolj agresiven (eni hudo dol vlečejo preko p2p omrežij). Pogovori se s kolegom, kaj na netu počne, mogoče je vzrok res njegovo downloadanje ali pa poslušanje kakega live-radia, ….. Sploh donkey network povzroča kar precejšno zasičenost prometa in blazno zmanjša odzivnost, vsaj v primerjavi z bittorrent omrežjem.
Lahko tudi, da je že kak virus fasal, pa tista zadeva potem pošilja vse živo okoli in zato tebi internet dela dosti počasneje. Sicer pa se da promet spremljat, naj kak mojster pogleda v čem je štos.

Glede DVD-ja, verjetno bo res malo švoh mašina, sicer sem sam mel v enem PII 300Mhz hardvare čip za odkodiranje DVD (posebno kartico), ki je razbremenil procesor, da sem tam leta 1998 lahko gledal DVD filme na računalniku. Samo s playerjem pa nisem nikoli probal.
Pa v enem prenosniku PII 233 Mhz Toshiba, model Tecra imamo na firmi tudi DVD, pa ima tudi posebno hardware komponento za gledanje DVD-jev.

Tako, da bo treba kar nov stroj kupit, ali pa kartico nabavit (jih pa verjetno ne delajo več, ker so stroji danes dovolj močni).

LP

Torej: ati kartica 8MB.:-( Pujska bo treba razbiti ni kaj.V vsakem primeru. Kartica , ki jo omenja AMA se še dobi: 23.000,-sit.To,ali pa nov računalnik.Če se odločim za drugo,pa imam spet vprašanje.Ne,ne ne bom spraševala kaj kupiti!!!
Zanima me tole: nov računalnik + ADSL.Kako povezati 3 kompije ?
1.preko routerja
2.kako drugače?
Želim namreč 2 pribl. enakovredni liniji(za download) , tretja pa bo samo za surfanje.Pa da delajo neodvisno ena od druge.
Ali je res,da router sam razdeli prenos na dva dela in da sortira pošto in ne vem kaj še..?

hmmm: Sem se potrudila!
internat.exe
ScanRegistry
TaskMonitor
SystemTray
Creative Launcher
AudioHQ
Colorific Control Panel
3Deep Control Panel
Atikey
AtiCwd32
Lexmark X5100 Series
LexStart
CloneCDTray
DVD43
Symantec Core LC
CcApp
QuickTime Task
LoadPowerProfile
RemoteControl
BCDetect
Winmodem
NGServer
ScriptBlocking
CcEvtMgr
CcSetMgr
LoadPowerProfile
SchedulingAgent

Cel kup navlake,kajne?

Zanima me tole: nov računalnik + ADSL.Kako povezati 3 kompije ?
1.preko routerja
2.kako drugače?
Želim namreč 2 pribl. enakovredni liniji(za download) , tretja pa bo samo za surfanje.Pa da delajo neodvisno ena od druge.
Ali je res,da router sam razdeli prenos na dva dela in da sortira pošto in ne vem kaj še..?

1. Najenostavneje je preko ruterja ADSL, ki stane okrog 10k SIT, vendar to je samo za domačo uporabo, ker ti ruterji so za en dre… Dobri routerji ADSL, ki ne padejo, če se malo bolj intenzivno dela so dražji, vendar vredni svojega denarja, sploh če je zadaj omrežje v podjetju. Ker se bolj splača dat 80k SIT, pa met nekaj solidnega kot da imaš stalno neke probleme, čeprav bo mogočle kdo drugačnega mnenja.
2. Glede enakovrednih linjij pa takole, za to rabiš nekaj kar zna load blancin per host delat, to pa ni poceni. Pa tega ne rabiš, vsaj po moojem ne, malo discipline pri uporabnikih, pa je. Če že p2p laufate na veliko, si pa v odjemalcu nastavite da omejiš donload na neko solidno mejo npr. 50% pasovne širine.
Pošte ne sortira.
Router samo omogoči odjemalcem, da so vsi povezani v internet. Zadeva načeloma deluje tako, da tisti ki ima več povezav dobi večji kos pasovne širine (če nekdo dol vleče 3 datoteke, ti pa eno, dobiš ti 25% pasovne širine – teoretično seveda). Če seveda ni load blancing-a, ki bi ot spremenil.

Glede routerja je tako, maš t.i. “črne škatle”, ki so hardware routerji, ki jih samo priklopiš in nastaviš, lahko pa za router uporabiš tudi računalnik z ustrezno programsko opremo (npr. sam uprabljam en star gepl z 2 mrežnima karticama in Linuxom, se pa da tudi XP-je tako naštimat). Apak če maš računalnik za to, potem mora bit stalno prižgan, da opravlja vlogo routerja.

Tiste “črne škatle” imajo že hub ali pa switch s kakimi 4 porti, tako da samo računalnike gor priklopiš, v en poseben port pa ADSL modem (tam ko piše WAN). Potem pa kar z spletni brskalnikom nastaviš router preko menijev (gesla, pa ostale finte), zato je ta varinata bolj enostavna. Se pa poceni routerji radi obesijo, če se p2p intenzivno laufa in jih je potrebno potem znova konfigurirat, medtem ko tisti na računalnikih delajo ko šus (samo so dost zahtevni za nastavljat – moraš koga, ki se na to spozna nahecat, drugače ti to kar fino zaračunajo).

Torej za domače omrežje, si kupiš poceni črno škatlo pa je, za službo si kupiš drago črno škatlo ali pa postaviš en računalniški router.

LP

Jao …

Ni čudno, da šteka, pa tu je full neke navlake.
Na Win98 sem ponavadi imel samo kakih 5-8 taskov, če se prav spomnim, so najbolj nujni tile:
internat.exe
SystemTray
ScanRegistry

Za ziher pa lahko ukineš tele:
Creative Launcher
AudioHQ
Colorific Control Panel
3Deep Control Panel
Atikey
Lexmark X5100 Series
LexStart
CloneCDTray
DVD43
Symantec Core LC
QuickTime Task

kaj so pa ti:
ccApp
CcEvtMgr
CcSetMgr
pa ne vem, vendar nič pomembnega.

Pa naj še kdo pogleda, ki ma še Win98 (čiste gor), kaj nunjo rabi, da sistem dela, saj Neki specialni efekti control panela, pa take fore samo RAM žrejo ….

Vsem hvala za pomoč, ko pospravim po računalniku se javim.Če se mi pa vse sesuje-vsaj navlake ne bo več, pa mojstri bodo zaslužili, pa trgovina vsaj ena tudi.. :-))
Lep dan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close