Najdi forum

CD-ROM kaput???

Pred časom sem v cd-rom dala cd, ki pa mi je zaštekal in to ne prvič. Ampak tokrat sem imela težave, ko sem ga hotela dobit ven. Od takrat naprej mi ne zazna več nobenega cd-ja in je praktično mrtev. Računalnik ga pa še zazna, saj imam še vedno E: in če grem pod lastnosti mi tam pišejo podatki od cd-roma, pa tudi ko računalnik zalaufam mi lučke svetjo na cd-romu. Ko pa dam noter cd, melje in melje, pa nič ne nardi. Tudi če grem v moj računalnik pod E: ni napiše naj vstavim disk v pogon (čeprav je noter). Ali je mogoče, da sem s tistim cd-jem uničla cd-rom? Al obstaja kakšna rešitev?

P.S.: Če pa grem na E:, lastnosti, strojna oprema, tam kliknem na cd-rom lastnosti, gonilnik, podrobnosti o gonilniku – tam so datoteke z gonilniki in tam noter mam vpisanih 5 stvari, tri imajo zeleno kjukco, dve pa nič. Na prijateljevem rač. pa ima samo tri stvari in vse tri obkljukane. Samo v tem je razlika.

Če je zanič bom itak kupla novega. Ali rajši naj rajši kupim kar dvd-rom?

Imam cd-rom ATAPI 52 MAX. (win xp pro)

Mal sem zakomplicirala, ampak upam, da se vsaj natančno.

Hvala za kakršnokoli pomoč.

Možno ,da je umazan,lahko pa je tudi doživel svoje…Priporočam ti nakup DVD-RW.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Poskusi z več cd-ji. Če je pri vseh enako potem je najbolje, da kupiš novega, ker se ga ne splača popravljat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close