Najdi forum

Imam win 2000 in I-surf modem pa se mi ob priklopu na internet zadeva pogosto samodejno izklaplja (po cca 5 – 10 min), včasih pa se mi računalnik tudi sam resetira. RAčunalnik sem preveril z antivirusnimi programi, spybot-om, imam service pack 4 in najnovejši update. Kaj bi lahko bilo to?

Pa se ti pred restartom mogoče na ekranu pokaže kakšen ekranček
in odštev od 60 do 0, pa potem sledi restart računala =?= Če je
temu tako imaš virus (črv, zalega, whatever).

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ne se smejat. Meni se je svašta dogajalo, ko mi je crknil napajalnik!!

Začelo se je tule:

končalo pa tule:

za tole () pa nažalost nikoli nismo izvedeli, kako se je končalo.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

He, he, he …

Tisto zadnje pa se je končalo (ne se smejat) takole – po kakšnem mesecu sem se ponovno (!!!) podala v BIOS – in glej ga šmenta tam je bilo TISTO !!!

Mogoče pa ima tudi Greg kje odkljukano, naj se mu po določenem času neaktivnosti intrenet izključi?

:))

Lep pozdrav

Računalnik se mi restarta samo če se povežem na internet – zanesljivo ni nobenega virusa, niti kakih spy programov. Gre za modem ki je bil v ISDN paketu – helpdesk.siol.net. Kolegica ima enak modem in se ji dogaja popolnoma enaka zadeva. Vem da je kriv modem – če priklopim kakšen drug modem (trust ISDN) – zadeva deluje bp. Je morda kdo od vas imel ta modem – podobne izkušnje. Imam win xp sp 1a.

Kljub vsemu malo vleče na sasserja ali blasterja 🙂
V tvojem primeru pa poskusi še z zahtevo naj ti Telekom zamenja modem, najbrž imajo na zalogi še kakšen drug model. Če si paket plačal, naj dela.
Skratka, reklamiraj in pika. Prav tako kolegica.

po domače povedano—- nobenemu se ne sanja za kaj gre….

lp

Ah kje pa, s tem se čisto strinjam, ker smo budni se nam še ne sanja, očitno bo potrebno en pir spit, da se nam bodo kazale bele miške ..

Na žalost je Greg pač napisal zeloooo premalo podatkov, verjamem da imaš najbrž tudi ti ustrezno znanje, pa lahko kaj bolj pametnega napišeš.

Vprašanje je kako je priključil modem, katere gonilnike je instaliral, katere popravke ima na OS instalirane, pa kot je Tajfun napisal, naj pokliče na Teljekom – ma da mu rešijo problem.

Na žalost je včasih tako, da bi pri skopem opisu problema zelo težko rešili problem kar “na horuk”.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Meni se je maloprej sanjalo, da je Greg surf modem zabrisal v koš, priključil trustovega – in zadeva je rešena. Tudi pri navadnih linijah prihaja do težav z modemi, zlasti na nekoliko starejših mašincah, kjer prav tako najpogosteje pomaga zamenjava modema. Fanjte ali dekleta jih enostavno zamenjajo med sabo: enim lepo dela Motorola, drugim spet Trust ipd. Leon, dream on :)))

No sem imel podoben problemček…prekinjanje povezave z internetom preko isdn. Glavni akter je bil modem US robotic pro TA. Na procesorju (celeron 333) pa so se potili W98. Pri meni je bila situacija taka, da če je internet uporablajl kateri drug program ,kot outlook ali IE (na primer kazaa ali kaj podobnega) je zadeva smatrala, da je povezava NEDEJAVNA in enostavno prekinila po nastavljenem času BREZ KAKRŠNEGA KOLI obvestila. Potem pa je ata to posumo in odstranil famozno kljukico……ej kak sem pol muziko dol vleko..:)) Ampak nič v primerjavi z 1M5 kablom, ki zdaj nosi teška bremena silnih filmov :))

Poišči torej tole kljukico (dial up properties) in jo odstrani pa poročaj če je kaj pomagalo….

L.P.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close