napolnjenost baterije
Ni najbolj primerna tema za ta forum ampak racunalnicarji znate itak vse 😉
Imam nokio pri kateri se ne morem zanasat na tiste crtice ki kazejo napolnjenost baterije. Nekaj casa je na full, vcasih gre pa na eno crtico. Pozimi se mi je pa celo zgodilo da ko sem gsm pustil v avtu na hladnem in ko sm hotel poklicat mi je enostavno crknil.
Pravilno bi bilo, ja. Čeprav to delajo le res pedantni ljudje, ki si vzamejo čas, da jo do konca spraznijo (tudi to je pomembno) in dajo šele potem ugasnjen telefon polnit.
Ker, če baterijo daš malo polnit, pa prekineš, pa malo uporabljaš, pa daš spet malo polnit pa prekineš, pa spet malo uporabljaš… se noter elektrolitske vezi najprej razširijo, potem pa naglo zoožajo… in med njimi ostane neprevoden prostor s čimer baterija izgubi svojo prvotno kapaciteto.
Ampak se da tudi to poštimat;
en družinski kolega je pravi expert za elektrotehniko in je sestavil neko mašino z zelo močnim tokom in šibko napetostjo, na katerega priključi pokvarjene akumulatorje, in ga v roku 18-ih ur spravi v prvotno stanje.
Tako,da možnosti imaš dve ali celo tri:
a) uporabljati baterijo na rizik ali bo delovala ali ne,
b) kupiti novo,
c) najti koga, ki ti lahko podobno storitev opravi kot je napisano nekaj vrstic višje.
Pa lep pozdrav,
oFca
Forum je zaprt za komentiranje.