Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kolona keywords v Explorerju

kolona keywords v Explorerju

Zanima me, če je mogoče v win 2000 v Explorer poleg kolon File, Date, Size … prikazati tudi kolono Keywords ali Description.

Pri številnih datotekah imam vnešene te podatke, ki mi povedo veliko več kot ime datoteke. Klikati na vsako datoteko posebej, da se mi ta lastnost pokaže v spodnji vrstici pa je prepočasno.

Oziroma če pozna mogoče kdo kakšen poseben dodaten program, ki bi omogočal iskanje po rubrikah Keyword in Description.

Vse kar ti pokaže v Status baru lahko pokažeš tudi zraven datoteke.
Pogled najprej nastaviš na Detail (menu View –> Details) nato pa v menuju View –> Choose details…(oz v 2000 mislim da je Choose Columns…) izbereš kaj želiš videti poleg že prikazanega.

Že, ampak sam Windows nima integriranih “kolon” Keywords in Description.

Za kaj takšnega lahko uporabiš ACDSee browser. Vbistvu je bil prvotno namenjen samo hitremu ogledovanju slik, novejše verzije so pa že močno razširjene in omogočajo odpakiranje kompresiranih datotek, pripravo & tiskanje foto albumov…
Med drugim tudi brskanje po mapah pri čemer si nastaviš kaj vse bi rad videl poleg; File, Size, Date, Type, Description.
Keyword-a pa nisem našel… v bistvu sploh ne vem kaj naj bi pod Keyword pokazalo… :/

Lahko pa si skušaš poamgati tukaj:

http://www.snapfiles.com/freeware/system/fwfilemanagement.html

Že, ampak sam Windows nima integriranih “kolon” Keywords in Description.

Za kaj takšnega lahko uporabiš ACDSee browser. Vbistvu je bil prvotno namenjen samo hitremu ogledovanju slik, novejše verzije so pa že močno razširjene in omogočajo odpakiranje kompresiranih datotek, pripravo & tiskanje foto albumov…
Med drugim tudi brskanje po mapah pri čemer si nastaviš kaj vse bi rad videl poleg; File, Size, Date, Type, Description.
Keyword-a pa nisem našel… v bistvu sploh ne vem kaj naj bi pod Keyword pokazalo… :/

Lahko pa si skušaš pomagati tukaj:

http://www.snapfiles.com/freeware/system/fwfilemanagement.html

Že, ampak kje pa piše, da želi Aleš to le za slike?

Saj je ACDSee browser (poudarek na browser) za vse vrste fajlov. 😉

Oki, ampak jaz kot uporabnik vidim poudarek na ACDSee kot paketu, ker samo browserja ne morem dobiti. Se mi pa ne daje $49.95 za cel paket samo zato, da bom gledal description pri datotekah.
Aja pa še to, itak tudi ACDSee browser (tokrat poudarek na browser) ne prikaže Keywords in Description, vsaj tistih ne, ki jih vidiš v explorerju temveč uporablja svoje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close