Najdi forum

Imam problem

Zanima me, zakaj mi Divx filme ne prikaže na TV ?

Vseeno je, s katerim predvajalnikom predvajam Divx, mi film kaže le na monitorju, na TV pa je v oknu, kjer bi moral biti film, le črno. Vse ostalo na TV pa je prikazano normalno (Win in ostalo…)

DVD-je pa mi predvaja normalno tudi na TV.

Imam grafično ATI radeon 9200 SE, ter Win XP, najnovejše kodeke.

V čem je fora ???

Morda v konektorjih na kablu med grafično in TV. Neketarim je uspelo, če so namesto S-Video uporabili le Video vtič na strani TV (adapter se da dokupiti).

Sem poštimal. Hvala za odgovore.

Zanima pa me, če slučajno kdo ve, v čem ( v tehničnem smislu ) , je razlika, da Divx niso vidni na TV, vse ostalo ( tudi DVD-ji ) , pa je vidno ? ( če je TV secondary, monitor pa primary)

Prej sem še preizkusil Radlight predvajalnik Divx-ov. In mi ta predvajalnik prikaže sliko na TV, tudi , če je ta “secondary”.
BS Player in WindowsMP, pa ne.

Opazil sem še, da se pri predvajanju DVD-jev na TV-ju pojavljajo motnje.
Do tega prihaja takrat, ko se hitreje premika cela slika v filmu.
Zgleda pa tako, kot , da prihaja do zakasnitev horizontalnih linij. Torej sliko malo “povleče”.

Zanimivo pa je to, da do tega prihaja le na TV, na monitorju pa ne.
A je to slabost grafične kartice ?

Tehnično na hitro je tole takole.

Večino softwera prikazuje filme v ti. overlay oknu, kar pomeni, da riše eno plast (layer) čez (over) normalno prikazano okno kar hardware na kartici.
Ves ta čira čara je zaradi same hitrosti izrisa, črn zaslon pa se pojavi zaradi tega, ker grafična kartica lahko tako “riše” le na 1 output.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close