Najdi forum

grafikoni v Excellu

Delam grafikone v excellu. In očitno se je nekaj moglo zgoditi, ker me zeza legenda (seveda jaz nisem nič kriva ;-))

Kaj me zeza: imam 10 obarvanih kvadratkov z legendo za tisti kvadratek. In ko se grafikon vzpostavi, excell pač naredi neko velikost, ki je gotovo avtomatsko določena. No, tudi v tej avtomatski velikosti grafikona, jaz nimam vidne celotne legende, ampak samo do 7 točke. Če hočem, da bi bile vidne vseh 10, moram povečavati grafikon in legendo. In nastane oooogrooomen grafikon. Za posladek je pa med temi 10 opisi veliko prostora (kot da bi bile vmes prazne vrstice), česar se nikakor ne morem znebiti. Opazila sem, da lahko opis narediš aktiven (kvadratki na robovih, da bi jih skup potegnala), ampak ta funkcija ne dela.

Se komu kaj sanja???

Upam, da sem prav razumel problem:
Enkrat klikni na legendo, da se naredijo kvadratki (kaj to ti ne dela?, če je temu tako je to zelo čudno) in jo razvleči na želejeno velikost. Če jo raztegneš v širino lahko dobiš dva stolpca po pet vrstic in tako naprej. Z raztekovanjem se spreminja tudi razmak opisov v legendi (do nekega najmanjšega). Druga možnost bi mogoče bila, da spremeniš velikost fontov v legendi.

Ja jaaaa, to je to, ne dela mi nekej kot bi bilo treba. REcimo, če kliknem na legendo, da bom jo zmanjšala, meni kvadratek že gre skupaj, ampak besedilo se pa skrije. Kot da besedilo ostaja iste velikosti, kvadratek pa manjšaš in s tem skriješ besedilo. Razmak med legendami imam pa po mojem že ene 3 vrstice in ga nikakor ne znam zmanjšati.

Razumem. Kaj imena serij (v mojem ANG Officu “series”) si vpisala ročno ali so pobrana iz tabele? Preveri ali niso predolga (tudi, da ni presledkov na koncu), kar bi lahko bil razlog za dvojni razmak med vrsticami v legendi. Jaz sem poskusil s kratikimi imeni in sem legendo lahko tako stisnil, da je bil med vrsticami v njej razmak ravno toliko velik, kot so visoki znaki v fontu legende. Če sem jo še nadalje tlačil skupaj, pa sem začel izgubljati spodnje vrstice (tako kot ti?).

Hmmm, nizi se mi zapisujejo avtomatsko, ampak niso predolgi (radio, tv, oglas v časopisu, poklicali ste). Pogledala sem tudi za presledke na koncu, pa jih ni.

Meni je zmanjkalo idej, žal.

Ejjo gorenka, ti kar pošlji tale grafikonj, ga bomo že uštimali.
Saj veš kamlelelele, kajnedede 🙂

Hmm, hahaha, dobiš talele grafikon ;-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close