Najdi forum

instalacija win xp-NUJNO

Imam dva meseca star računalnik. Naložene imam win xp professional. Zadnjih 14 dni se mi je ob zagonu računalnika, ko sem prišla v windowse, vedno pojavljalo obvestilo, da manjka ena datoteka. Danes sem vzela ponovno inštalacijski CD od windowsov in hotla naložit ponovno windowse kar čez. (tako sem vedno počela tudi pri prejšnjem računalniku in ni bilo nikoli proglema). Diska nisem formatirala, da ne bi izgubila podatke. Računalnik je lepo nalagal windowse vendar se mi je čez čas pojavilo naslednje opozorilo:

»An error has been encountered that prevents setup from continuing.
Setup failed to install the product catalogs. This is fatal error. The setup log files should contain more information.
Press OK to view the setup log file.«

Ko pritisnem na tipko Ok, se mi opre novo okno z naslednjem besedilom:

»Warning
Setup failed to remove the product catalog DXXXP.CAT
Error
The signature for windows xp Professional upgrade is invalid. The error code is fffffc06.
The system cannot fined message text for message number oxfffffc06 in the message file for syssetup.dll.
Fatal error
Setup failed to install product catalogs. This is a fatal error. The setup log files should contain more information.«
Le to spročilo se v istem oknu ponovi nekajkrat.

Ko pritisnem Ok, se mi ponovno zažene računalnik in vsakič pride samo do iste stopnje kot sem jo opisala zgoraj.

Prosim, če mi lahko kdo pomaga odpraviti težavo. Oz vsaj svetuje kaj naj naredim.

Še podatki o računalniku: AMD athlon xp 2600+, 512 MB, Gigabyte 7Vt600 1394 KT600,trdi disk 120GB znamke Maxtor. Inštalacijski CD od win xp prof ni originalen pač pa kopija.imam narejeni dve kopiji in ne glede kateri cd sem vstavla se je pojavljalo isto (sem poskusila oba, ker sem mislila, da je mogoče napaka na enem CD-ju).

Hvala za pomoč že vnaprej.

Katera datoteka pa je manjkala prej ob zagonu Windowsov. Morda si ročno zbrisala katerega od nameščenih programov, namesto iz nadzorne plošče in se ta datoteka nahaja kje v registru? Se spominjaš, kdaj se je to sporočilo začelo pojavljati ob zagonu oz., kaj si pred tem naredila?

spomnim se da je manjkala datoteka v prgram files in je imela končnico dll. verjetno sem jo zbrisala s programom ad aware ko sem odstranjevala reklame, ker se mi je začelo pojavljati obvestilo po tistem ko sem odstranjevala reklame iz računalnika. to obvestilo, da ni našel ustrezne datoteteke pa se mi je vedno pokazalo, ko sem prišla v windowse. ko sem pristsnila na sporočilo ok se je okno zaprlo in sporočilo se ni več pokazalo, dokler nisem ponovno zagnala računalnik.

sedaj imam problem, ker sem šla naložit ponovno windowse čez in mi vsakič pride samo do tam kjer sem opisala zgoraj.

In v windowse pa ne prideš več?

Poskusi ob zagonu prekiniti nalaganje z F8 in izberi zadnjo dobro konfiguracijo, če je na voljo. Bolje da zapiraš tisto okence, kot da sploh ne moreš uporabljat računalnika.

ne v windowse ne morem več priti. ne glede al mimam instalacijski cd v računalniku ali ne.
ob zagonu računalnika se mi pokaže tisto začetno od win xp in potem namesto da bi se mi oprlo okno kjer se prijaviš kot uporabnik, se mi opre okno, kjer mi napiše v takem smislu da nalaga windowse potem se mi pokaže okno kot se prikaže pri inštalaciji windowsov. v bistvu win nalaga vendar po parih sekundah se mi pokaže okno od Fatal error in po tistem mi win ne nalaga več.

v prejšnje win ne morem priti, ker če nimam inst. cdja v rač mi pa napiše da naj ga vstavim.

rač je popolnoma neuporaben, sedaj uporabljam partnerjevega.

mogoče veste, kaj bi bilo krivo da mi noče do konca naložit win-e?

Windowse si lahko namestiš (če ne želiš formatirati diska) v drugo mapo, na drug disk ali particijo, če jo imaš. Ko predlaga namestitev v c:\windows napišeš npr. c:\wind. Vendar bo potrebno na novo namestiti tudi vse programe. Staro mapo windows in kar je znotraj nje, pa lahko kasneje zbrišeš.

Če ti namestitev ne bo uspela niti na novi lokaciji, potem bi morda le razmislila o formatiranju, seveda ob predhodnem arhiviranju lastnih datotek?

na žalost nimam diska razdeljenega. rač sem kupila po delih v tujini in ko mi ga je en zložil mi ni delil diska na več delov tko da je potem to tudi tako ostalo.

še zmeraj ga raje formatiram kot da ga bom vozila na servis in dajala po 20.000sit.

sedaj vem da bi raje zapirala tisto okence, sam kaj ko časa ne morem vrnit več nazaj:(((

Si poskusila z F8? Če pride do napake ali prekinitve nove namestitve XP-jev, se navadno še vedno da priti nazaj v Windowse?

Do F8 verjetno niti ne more pridet, saj je v boot.ini zapisano, naj se računalo zboota v nedokončano instalacijo.

Poskusi tolele :
Ko ti javi napako pritisni Shift+F10da prideš v command prompt.
Vpiši cd\windows\system32\ in pritisni enter.
Vpiši rename catroot2 catold in zopet enter.

Nato reštartaj računalo in poskusi če ti bo instalacija uspela do konca.

Seveda… Daj ti v BIOS-u ob zagonu nastavi vrstni red zagona, tako da to ne bo CD enota ! (boot: C:, A, CD..). Potem pa ob zagonu F8 in obnovitev sistema na zadnjo sejo ko je še deloval v redu.

kot kaze mi ne bo uspelo resit tezave. ko sem dala z F8 zadnjo dobro konfiguracijo, mi je ravno tako racunalnik prisel do istalacije win in potem zopet isto opozorilo in ponovni zagon. potem sem pa sama mal carala v F8 in ko pride rac do stopnje ko bi moral instalirati win se mi pojavi opozorilo. vendar mi tako hitro rac se resetira da nisem v celoti uspela prebrat (vsebuje neko opzorilo v zvezi z virtual memory).

En od vas mi je svetoval da naj v biosu spremenim vrstni red. sem ga vendar diketnika kot da ga ne zazna(imam tudi neko zagonsko disketo za win xp).

ko sem poskusila da bi instalirala kaksno drugo verzijo win mi ne v diketniku zagonske diskete niti v cdja ne zazna.

Mislite da ce bi formatirala disk, da bi odpravilo tezavo?
Kako le to naj naredim?

Anica, počasi…
Fantje so te malček peljali nekam s telimle F8, saj ima računalo zapisano v boot.ini naj se neuspela instalacija nadaljuje do konca ne glede kakšno boot sekvenco imaš izbrano v biosu.

Napaka, ki jo opisuješ se ponavadi zgodi v dveh primerih.
Prvega sem ti opisal v mojem prejšnjem postu, lahko ga probaš rešiti iz command prompta ali iz recovery konzole(poglej moj prejšnji post)

Drug primer pa je ta, da se malo fučka ramu v tvoji mašinci. Če si imela kakšne težave že prej (pa ne mislim tistega opozorila, da manjka datoteka, ampak če se je računalnik obešal in deloval čudno) je tudi to lako catch tvoje napake.

Če pa imaš shranjene vse podatke iz tvojega diska in ne bo škode, če gre vse v maloro, pa bo seveda res najlažje, če užgeš en format čez disk in polkenca namestiš na novo.

Format smo ji že svetovali 19. t.m., ali pa namestitev v drugo mapo, če nima shranjenih svojih datotek.

hmmm v bistvu v common prompt niti ne morem priti. tudi ce stiskam siht+F10, sploh ne reagira ampak ravno tako naredi ta svoje.

spomnim se, da mi je veckrat ko sem racunalnik zagnala, sem morala nekaj casa cakati *cca3 min( da je potem delal rac normalno, dokler ni potekel priblizno ta cas tudi ce sem kliknila na kaksen program mi ga ni odprlo. je mogoce to vzrok, da mi dela te bedarije?

Se da formatirat na kaksen nacin disk tudi ce ne upam priti v common prompt?

Vstavi cd z windowsi in resetiraj računalnik,… vprašal te bo ali naj se zažene s cd-ja, takrat kresni po tipkovnici… in začela se bo namestitev.

Med namestitvijo se lahko odločiš za brisanje particije in formatiranje diska.

pri win xp te ne vpera[a po tem. al pa sam pri meni mi ne, kaj pa vem. ne glede ali imam instalacijski cd v cd-romu on mi gre kar instalirat wine-ce ni cdja not pa vprasa po njem.

Pokliči na 041 697 408.

Povejte moji zeni, da naj neha morit ljudi z njenimi problemi in naj nese lepo svoj racunalnik na servis!

V primeru da je kriv RAM…kaj se pravi, da je potrebno kupiti novega?

Sem vedel, da s tem racunalnikom nekaj ni vredu, ker imava z zeno enakega, vendar njen ze od vsega zacetka dela bolj pocasi kot moj. Po mojem je napaka ze pri tistem, ki ga je skupaj zlagal.

Lep pozdrav,
Marjan

Najprej g. krega svojo frau, potem pa če je kriv RAM…

In kaj bosta profitirala na servisu ? Če mo predrago in bo morala plačati sama, boš pa ješpren jedu cel mesec !

ja pac bom pa jespren jedu. bom pa vsaj mel mir in bom lahko mel svoj racunalnik samo zase, tko mi pa skoz ko je doma skace na mojega

No no g. Susnik, ga. žena je še najmanj kriva, da so ji v mašinco vstavili zanič ram, jaz bi bil še ponosen na mojo, če bi se lotila projekta format c: in setup.exe :))

Kar se rama tiče bo pa verjetno res najbolje mašinco na servis nesti, saj so posegi v računalo za neznalca lahko prave travme. Ali pa kakega znanca za rokav domov privleči, da malo notri pokuka.

Sicer je pa konec koncev težko reči ali je res ram ali ne, ker tudi ne vem, kaj ste potem še počeli z mašino in kako se je obnašala.

Tolko da ne bom potem še jaz za kaj kriv :))

g. Susnik je rekel: ” …tko mi pa skoz ko je doma skace na mojega”

Kaj pa je tle tako narobe. Bo pa na drugega

LOL :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close