Najdi forum

Digitalno potrdilo

Ali kdo ve, kje je najceneje pridobiti digitalno potrdilo (certifikat)?
Vem, da jih izdaja Center vlade RS za informatiko, NLB, Pošta Slovenije in Halcom Informatika.

tnx

Pri Centeru vlade RS za informatiko ga dobiš zastonj, pri NLB, če si njihov komitent in se odločiš za uporabo Klika tudi, za ostale ne vem.

Mogoče veš, koliko pa stane Klik?

Ko sem ga jaz “nabavil” je bil zastonj in mislim da je še vedno, nisem pa 100%, morda bo vedel kdo, ki ga je dobil zadnje čase.

Ne vem, kako je, če ga zdaj na novo nabaviš, jaz imam Klik že od samega začetka, je bil zastonj, tudi naslednji nov certifikat je bil še zastonj, potem je bilo pa že potrebno plačat, lani jeseni 5.000 SIT za nov certifikat, ki velja do 2008. Ampak najbrž vse piše na spletni strani NLB-Klik.
Za “Lejgaungatmlegre” – pri certifikatu je pomembno tudi to, za kaj ga potrebuješ, ne samo koliko stane. Klik sem npr. lahko poleg bančnega poslovanja uporabila še za oddajo dohodnine. V službi pa imam SIGEN-Co za pošiljanje nekih podatkov preko neta, pa sem ugotovila, da s tem lahko “uradujem” na spletni upravi (npr. oddaš vlogo za izpisek iz rojstne matične knjige ipd.).

LP, M

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close