Najdi forum

PDF datoteka

Obstaja kakšna finta ali program, da bi se dalo besedilo iz PDF fajla kopirat v drug dokument?
Hvala za pomoč, če le-ta sploh obstaja.
deka

Če je PDF zaščiten z geslom, so možnosti majhne, drugače pa ni problema.

Tajfun, čakam na nadaljna navodila. Pri teh PDF ni nobene zaščite z geslom. Prosim, napiši.
Hvala za pomoč.
deka

Jaz ima Adobe Reader 6.0 in gre…

Frka, tudi jaz imam Adobe Reader 6.0, pa ne gre. Kako to narediš?
deka

V tool buttnih imaš en tak T pa en kvadratek zraven¸(Text Select Tool) ali preprosto pritisni V pa bo šlo.

Hmmm, tudi to ne funkcionira. Ma, ne vem, ali to pri vas res dela, ali mi tako nekaj na blef govorite. Lahko mi verjamete, da sem se kar nekajkrat igrala z Adobe Readerjem. Ne mi zdaj o copy in paste govorit, ker to ne gre.
Hvala vsem, še vedno pa prosim za resnično uporabne nasvete.
deka

Tako kot ti je odgovoril hmmm. V orodni vrstici pri Acrobat Reader-ju imas T (Select Text). Klikni ga in se postavi z misko v prvo textovno vrstico. Oznaci text, pojdi na Edit –> Copy, odpri Wordov dokument in prilepi (Ctrl+V ali Edit –> Paste).
Pa cisto zares nihce ne blefira z odgovori… Mora “gret” :))

Deka ima mogoče prestaro verzijo adobe – poizkusi si najprej instalirati novejšo verzijo.

Lep pozdrav!

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ce pa pravi, da ima Adobe Reader 6.0….

Ja, imam verzijo 6.0.2. Ne gre. Mogoče bo še kakšna ideja. Poznate še kakšen računalniški forum za reševanje takih težav? Sem pač na MON-u doma, drugih ne poznam kaj dosti.
deka

Deka, nekaterih pdf datotek pač ni mogoče enostavno s copy/paste prenesti v drug dokument. Za to so potrebna drugačna orodja. Lahko mi pošlješ pdf datoteko, pa ti vrnem besedilo.

Tajfun, mail že leti k tebi.
Hvala

deka

Deka nekaj sem ti poslal po mailu (ni virus:))). Mislim, da ti bo v pomoč.

L.P.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

Hvala, tajfun in forumata. Zdaj pa gre.
deka

Forumata, ne bodi tako skrivnosten in še ostalim zaupaj, kako rešiti tak problem. Datoteka, ki jo ima Deka, je namreč z geslom zaščitena pred spreminjanjem in pretvarjanjem v druge formate.

To drži. Če imaš polno verzijo Adobe Acrobata lahko na distillerju (upam da se tako napiše) nastaviš da tistim, ki bodo gledali pdf datoteko funkcija copy/paste ne bo delala. Na ta način dobiš nekakšno elektronsko verzijo papirnatega dokumenta zaradi avtorske zaščite.

Saj vemo kako je danes lahko pisati knjige, diplomske naloge in doktorske dizertacije. Downloadaš nekaj dokumentov potem pa copy/paste, narediš še kazalo in to je to. Gora copy/paste diplomantov, ki edino kar so se naučili je uporaba ukaza copy/paste. No tudi to je nekaj.

Sicer pa za tako zaščitene dokumente obstaja umazan način in sicer izpis na papir, potem pa uporaba programa za OCR, ki ti zadevo pretvori v elektronsko obliko.

Nisem skrivnosten le opisat zadevo brez uporabe prepovedanih besed ne morem. Javi se mi na mail pa bom razložil.

L.P.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close