Moj PC je ponorel
Imam xp pro slo, s pc pa hude težave, če sem v bilokaterem programu
se mi v opravilno vrstiso nanizajo ikone med ostalim “http 500 notranja napaka strežnika” naloži se mi en kup strani iz neta čeprav ni aktiviran
(kabl). menda je najbolj posilen precizion time in dash bar ter še kup drugih strani, okence v katerega sedaj pišem obroba postane siva tako,da je
okence neaktivno, ko ga kliknem dobim kurzor nazaj. Ta precizion time
sem zbrisal povsod, upam, tudi iz registrov na 6 krajih in se še kar pojavlja.
Imam Ad-aware za vsak naval teh strani najde okrog 60 hroščev.
AntiVir pa napiše: viruses and/or unwanted program were found in one
or more archives! Infected files in archives will not be deleted or
repaired. Instaliral sem microsoftov regcleaner in počistil registre.
Sedaj, ko sem to pisal že imam opravilno vrstiso polno nekih ikon.
Na to pisanje sem pa vsaj 15 krat kliknil, da sem dobil kurzor nazaj.
Torej kaj naj storim, ker pojma nimam dosti, raje nič.
LP
No, tako hitro pa spet ni treba obupat. Pred dnevi sem očistil pc, ki je imel 2600 okuženih datotek in malo morje spy programov, tool in search barov. Pa se je vse dalo lepo odstraniti. Res pa je šlo kar nekaj uric, vendar mi je uspelo ohraniti vse lastnikove datoteke, programe, gonilnike, maile, skratka: pc dela kot je treba – in vse je ostalo namestu.
Res pa je, da je format marsikdaj najlagodnejša rešitev rešitev. Aja še to: Kaze nikomur ne bi priporočal.
pojdi v safe mode, od tam pa naprej čisti.
daj gor norton antivirus 2003 naprej, pa s tem očisti.
dobi si program spy sweeper in očisti vohune.
če se ti bo še naprej dogajalo, če ne boš mogel zagnati inštalacij potem formatiraj.
med prostim tekom računalnika preveri obremenitev procesorja, če je na 100%, preveri, kaj se dogaja v task managerju, poglej, kater program opravlja 100 na uro svoje delo, potem ga ustavi, pojdi na internet in poišči, kako ga odstraniš, če to spet ne gre, format.
če imaš arhiv, naredi backup, ki bo okužen, nato formatiraj in naloži antivir. prg, nato daj arhiv na c in ga poskeniraj.
to je opcija da rešiš podatke.
lep pozdrav
jest bi raje hroče enega po enega ubijala, ko da se še enkrat ubijam s svojimi driverji (kar sledi lagodnemu formatiranju).
uporabi biokill!
Pc je že pod kontrolo, vsaj za silo.
Našel sem dva programa, ki jih nisem instaliral, od kod sta se namestila mi je uganka, zbrisal sem jih lahko
samo v varnem načinu. V windows dir. sem zbrisal dva faila v reg. tri.
programa sta bila WEBHANCER in…….. ne spomnim se več.
PC še ne dela tako kot bi moral, to okno, ki ga imam odprtega (med.over.)
mi utripa odnosno se modra obroba spremeni v sivo, kar pomeni, da je
okno neaktivno, ko kliknem na njega je zopet aktiven in tudi kurzor dobim nazaj. PC bom opazoval nekaj časa in če še bodo kakšne napake se
oglasim.
Torej hvala za vaš trud, če pa še ima kdo kakšno idejo, pa naj napiše,
magari v stilu “mouse”. Gorje človeku, ki v nesreči biva sam.
Prosim, če mi nekdo prevede na kaj točno me AntiVir opozarja.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.