Kartuša ne deluje
Sem že kar precej sitnarila tu gor v zvezi s tiskalniki in problemi.
Zdaj pa me zanima zakaj barvna karuša za HP 695c ne deluje? Kartuša je prej lepo delala. Ni zasušena, ni prazna, je originalna, stara nekaj mesecev.
V kateri koli tiskalnik jo namestim, potem ta noče delati. Z drugimi kartušami pa delajo.
Zanima me zakaj do tega pride in če se da to kako preprečiti ali pa odpraviti?
Namreč ne bi spet rada naletela na kako tako kartušo in bi šlo spet precej denarja v nič. Ali veljajo za take stvari tudi garancije? Koliko časa? Ali se to pogosto dogaja? Še nikoli prej namreč nisem slišala, da tiskalnik ne bi delal zaradi kartuše.
Pokvarjene kartuše ni možno popraviti. Garancija na kartuše načeloma velja, se ne spomnim točno ali 2 ali 3 mesece od nakupa, vendar samo za določen tip napak, ki kažejo na proizvajalčevo krivdo. Večinoma se kartuše zasušijo, ker glava ni bila pravilno parkirana v ležišču ali ker je tesnilo v ležišču že preveč zapacano s prahom in ostanki črnila. Na to pa po nekaj mesecih uporabe ne boš dobila zamenjave.
Sicer pa pri nakupu kartuše vedno preveri datum, ki je natisnjen na robu embalaže in kaže, do kdaj je kartuša lahko v prodaji (ker ima svoj vek trajanja). Sem videl že v marsikateri trgovini, da so prodajali kartuše, ki jim je že potekel rok.
Forum je zaprt za komentiranje.