Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija XP – počasen zagon programov

XP – počasen zagon programov

Imam WinXP (P III, 512 RAM) in mi stvarca drugače lepo dela, moti pa me sledeče: ko kliknem na start in programe to dela celo zelo hitro, ko pa kliknem na kateri koli program, traja kar nekaj časa da se odpre.

Kako bi stvar pohitril ?

1. Najprej poskusi disk očistiti nepotrebnih začasnih datotek (mapa temp znotraj windows), začasne internetne datoteke, vso spy, dialer in trojan navlako, pa še kakšen odvečen program, ki ga sploh ne rabiš več.

2. S kakšnim primernim programom odpravi napake v registru in nasploh v windowsih in na diskih.

3. Tretja faza je ponovna namestitev OS in zgolj tistih aplikacij, ki jih res uporabjaš, ne pa kar vse od kraja, kar imaš na cd-jih.

4. Četrta možnost je: razbij prašička in po nov računalnik. Pa izberi dobro platko, hiter proc, serial ata disk, veliiik rama, učinkovit in tih ventilator, sposobno pečko, da te ne bo zeblo. Pol pa bo za nekaj časa.

Izbiraš pa itak ti!

Lep dan vsem
Tajfun

Za prve 2 točki je poskrbljeno popolnoma, no glede točke 3 bi lahko debatirala in filozofirala, pa se bom odrekel tega.

Točka 4 je pa money, money – bo malo počakalo..

Torej: don’t worry, be happy. Ne bova več filozofirala. Pika. 🙂

Citat:
2. S kakšnim primernim programom odpravi napake v registru in nasploh v windowsih in na diskih.

Na primer?

Tudi mene nekaj zanima.
Če sem z neta potegnila že nekaj popravkov XPjev in sedaj ponovno naložom WinXP, diska pa ne formatiram, ali se tisti popravki ohranijo?
Kaj pa tiste odvečne stvari iz CDja WIN, ki jih ne uporabljam? Bodo ostale od prej gor, če jih sedaj pa ne bi naložila?

————–
S kakšnim primernim programom odpravi napake v registru in nasploh v windowsih in na diskih.

Na primer?

Saj imam System in Registry Mechanic, pa še kaj..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close