Najdi forum

popavki za xp

Lep pozdrav vsem.Meni windowsi xp stalno javlajo za inšteliranje popravkov.Sedaj me pa zanima ali je to priporočlivo ali ne.Če jih inšteliram ali se mi bodo s tem spremenila kakšne druga nastavitve.

To so običajno varnostni popravki, ki so zelo priporočljivi za vsak operacijski sistem in ne samo za windows xp.
Sami popravki ne prinesejo in tudi ne spremenijo kakšne pomembne spremembe v samem delovanju sistema, razen da odpravljajo varnostne luknje (mouse kar tiho okrog lukenj prosim).

Največjo zadevo v Windows XP svetu bo prinesel popravek SP2, ki se ga pričakuje nekje konec poletja/začetek jeseni.
Ta bo pa prinesel dokaj veliko revolucijo v operacijskem sistemu Windows XP, se bo pa pač potrebno navaditi.

Torej instalacija vsega, kar ti naredi WIndows UPdate = DA, čeprav je pa bil vmes en varnostni popravek, ki je naredil več škode, kakor koristi 🙂

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

čeprav je pa bil vmes en varnostni popravek, ki je naredil več škode, kakor koristi 🙂

Kateri?

Ah veš Kinvez, ko boš ti prišel v moja leta, boš tudi vesel, če se boš spomnil
kaj si jedel dve uri nazaj za kosilo, ne pa da se sedaj spomnim nazaj za pol leta (mislim da nekje decembra ??????).
Če te pa že toliko “matra” se pa lahko doma zakopljem v papirje, oz. zvezek, kjer si beležim vse pomembne podatke.

Ne vem resno, neki Q*********
žal, mogoče ti bo kdo drugi kaj povedal…

Sej ni važno! Bolj me je zanimalo kakšno škodo je povzročal.

LP!

Evo sem šel prebrskat zvezek, na srečo imam kake bolj pomembne zadeve obarvane rdeče, to je Q811493
kaj je naredil, med drugim imam napisano, da je silno upočasnil delovanje
Micro$$osft Windows XP okolja.

Bo sedaj spanje mirneje ?? hehe

lp

Klemenx: kaj pa če sem na primer (seveda bom še preveril) ta popravek (Q811493) dal gor, se ga da deinstalirat ?

Seveda greš pod dodaj/odstrani, ga poiščeš in deinstall pa je.

Kdo bi si mislil, da je tale popravek tudi mojemu PC-ju ukazal pocasno delovanje. Ma, jaz pa ze pol leta poizkusam najti napako, potem pa takole, med vrsticami, cisto mimogrede, najdem resitev. Thanks, klemenxx!!!
Uf, kok se zdej ikone na desktopu hitr postavjo… Ne morem verjet!!

Hvala, klemenxx ker si si vzel čas in pogledal v zvezek. Mislim, da si stem marsikomu pomagal.

LP!

Kako se pa odstrani ta update. Namreč tudi jaz imam ta popravek. Pod dodaj odstrani programe ne morem kliknit za odstrani, ker se mi ta gumb sploh ne prikaže!!!
Na microsoftovi strani pa tudi ne najdem deinstal……
Prosim pomagajte še meni!!!!
Hvala

No lahko tudi poiščeš “tapravo” verzijo tega hotfixa, saj v bistvu niti ni bil tako napačen, zmeda je bila zaradi 2 verzij tega fixa.

Poišči verzijo “Revised”, ki je velika 3.2 Mb (original je nekaj čez 5) in bo zadevšna tekla tudi pod XP SP1.

Aha, hvala… a to misliš da bi še eno verzijo zraven dala, poleg te?
Js bi pa najraje zbrisala, ker meni tudi počasi dela vseskup?

Pa si v administratorski grupi?

Drugače pa odklikaj v svojo windows mapo, notri poišči mapo $NtUninstallQ811493$ (ki je sicer skrita), v njej pa še mapo spuninst.
Ko si priklikala do sem pa poišči datoteko spuninst.bat in jo zaženi.

Moje skromno mnenje je tako:

V velikih sistemih kot so podjetja kjer je nameščeno veliko računalnikov z XP je potrebno imeti sistem za distribuiranje popravkov in je pred vsako distribucijo popravkov preveriti kaj dejansko popravki naredijo in kako se to odraža na aplikacijah, ki se uporabljajo. Moja filozofija sicer je, da če sistem deluje in deluje dobro ga ne “diram”, razen če ne gre res za hudo varnostno luknjo, pa še te običajno niso tako hude če je omrežje od interneta ločeno z požarnim zidom in ima ustrezno in posodabljano protivirusno zaščito na sistemu elektronske pošte.

Za domače računalike pa je žal dejstvo, da so postali pravo smetišče vse mogoče legalne in ilegalne programske opreme in so popravki še najmanjša škoda, ki se namešča na te računalnike.

Sam sem opazil, da imajo nekateri popravki težave z slovensko različico, ker pokvarijo nekatere prevode, ki po namestitvi popravka postanejo angleški in jih tudi ne popravi ponovna namestitev slovenskega “language packa”.

Sicer bo pa M$$$$$ vse težave odpravil z Longhornom. To bo pa zares sistem oh in sploh.

Hmmm, hvala za pomoč. To ne vem ali sem v administratorski grupi. Sem pa zdaj to naredila, kar si rekel… prišla do datoteke spuninst batch, tako je pisalo…. in jo zagnala.
A to je zdaj vse al še moram kaj narest?

Lp

Ne ni še vse…
Zdaj moraš še v Kamn (ali pa na drugo dislocirano enoto, za katero se trenutno pogajamo) pridet in za rundo dat, potem bo pa to vse 🙂

Ma z veseljem bi prišla, veš…..
Hvala ti

pa ne boš, vem… 😉

hmmm, škoda da sem tako daleč. Upam pa da te še lahk kdaj vprašam za kakšen nasvet…..

Glede na to, da me je do sedaj počastil le klemenxx in wega, katerima nisem sploh nič svetoval, potem veš, da tist pirček v kamnu ni pogoj za nadaljne nasvete 🙂

thanks…..
dobra dusa si in takih ni nikoli premalo!

Premalo ??? Hahahaha

dovolj sem mislia, se opravičujem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close