printer mi dela sive lase … :(
Kr naenkrat. Včeraj je še lepo printal, danes stisnem print, pa mi izvrže: pojavila se je neznana napaka, poiščite serviserja.
Ker printer že dolgo ni več pod garancijo (in bi se vsak serviser razpočil od smeha, ko bi ga videl), sem poskušala z resetiravanjem računalnika, printanjem poskusne strani, … vsega vraga – vedno isto. neznana napaka.
pol sem se razkurila in sem vrgla driverje dol, probala še enkrat inštalirat … nekaj časa je gonil dalje svojo neznano napako, zdaj se je pa spomnil, da kabel ni v štekdozo vštekan. pa je. usb tja kamor spada, kabel v printerjevo ritko na enem in v razdelilc na drugem koncu… vse štima.
printer pa dalje goni svoje …
(driverje sem nalagala tiste s cdja in tudi čisto nove z neta potegnjene)
počasi obupujem. v ponedeljek imam izpit in na izpitu se moram pojavit z lepo naprintanimi progami… printer pa štrajka.
———
pa še osebni podatki, če kdo še ne ve…
printer: Epson stylus color 480sxu
starost: 3 leta
zgodovina: do zdaj vse bp
a še kaj??
pa pohitite z nasveti in idejami, preden ratam siva miš 🙁
Ali si pogledala v status monitor od printerja. Verjetno si brez barve. Meni na XP ne kaže stanja barv (na 98 pa) ampak ko mi zmanjka barve neha delati in mi javlja podobne finte. Potem grem na ikono od printerja, ki se nahaja spodaj desno, odprem Epson …. in sledim navodilom za zamenjavo. Potem mi stvar deluje. Upam da je to tudi pri tebi.
Srečno.
a si ti pogledal tisti del, kjer piše, da je do danes vse delalo ok??
niso barve, ne bi se presrala za navadne barve.
vseeno hvala, ideja je, ampak žal … to ni to 🙁
namreč, moj printer mi je (dokler ga ni začel biksat s tem, da ni kabla, mi je pokazal pol kartuš (in po mojem občutku tolk tud mora bit)
Meni je tudi delal sive lase. Vsem mogoče sem poskušala. Od zamenjave kabla, driverjev…
Nazadnje se je izkazalo, da je barvna kartuša zanič (sicer bolj kot ne nova in še z večino barve in seveda draga). KO sem dala noter drugo kartušo še kar ni delal. Delal je, ko sem naredila obnovitev sistema (ampak še vedno ni delal s tisto kartušo).
obnovitev sistema ne pomaga
kartuša – saj je nisem vmes menjala. že nekaj časa printam s to kartušo in do zdaj je blo vse ok, dons naenkrat noče več nič 🙁
Saj je jaz tudi nisem menjala. Prej je delala, potem pa nikakor nič več. S tem, da mi je drugače napisalo kot tebi. Meni je napisalo, da ne more natisniti tega dokumenta, tiskalniku pa je utripala lučka, da nima papirja.
Kaj je narobe s kartušo, ki je prej lepo delala, nimam pojma. Če jo dam v drug tiskalnik, tudi tisti noče več delat. Kartuša je originalna in ne doma polnjena. Pa tudi prazna in zasušena ni.
Če boš ugotovila kaj je narobe s tvojim tiskalnikom, prosim povej, ker imam jaz tudi stalno probleme z njim in mi boš mogoče dala idejo.
Forum je zaprt za komentiranje.