Najdi forum

računalnik se ne ugasne

Prijatelj me je prosil za pomoč, pa ne vem, kaj naj bi bilo narobe, zato sprašujem genialce na forumu:

njegov računalnik se po inštalaciji xpjev ne ugasne več. gre na start, izklopi računalnik, izklopi … in potem se računalnik restarta. VEDNO to naredi. Ima dva uporabnika, win kot že rečeno xp, ampak brez SP1 ali kaj takega.
ugasnit se ga da edino s tiščanjem gumba za vklop – po 10s se rač ugasne.

kaj se da naredit?

hvala in lp

P.S.: mouse ga ne bo več biksala po forumu, še dva izpita do konc mesca, pol grem pa na počitnice in boste meli mir pred mano 😉 – do oktobra!

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

No pa poglejmo…

Kot prvo, service pack zna znatno pomahat pri tej zadevšni.
Kot drugo, povej če tipo slučajno uporablja Roxio/Adeptec Easy CD/Direct CD, ki je ponavadi tudi eden glavnih krivcev za tako obnašanje mlinčka pod xpji.
Kot tretje, Nvidine grafične karte z svojimi gonilniki znajo tudi delat težave.
Kot četrto bi jaz amlo pokukal v APM nastavitve.
Kot peto pa hvala za pohvalo tamlele gori, oz ko bom jaz tole kliknil, bo tamlele doli 🙂

“Kot četrto bi jaz amlo pokukal v APM nastavitve”

Ja, natanko to bo tapravo. Pri meni je bilo isto po namestitvi XP-jev. Se pravi, potrebno je odkljukti pri APM (možnost napajanja v nadzorni plošči).

Nvidia graf.k. ma, ja…

čeprav -jst mam tud to g.k, pa še roxio, ampak mi ne dela težav.

bom še APM nastavitve mal pogledala. 🙂

hvala obema,

hmmm, pohvalco si si pa zaslužil 😉

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

to je pa zato, ker ima v Biosu nastavljeno, da se ne naredi shutdown
pač pa restart čurunala.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close