Najdi forum

ne morem na med over net

Prosim, ce mi lahko pomagate resiti moj problemcek. Do pred dnevi sem brez tezav prisla na spletno stran med.over.net, potem pa … ocitno sem nekaj naredila narobe, pa ne vem kaj. Ko poskusam priti na navedeno spletno stran mi javi: ERROR. Drugje ni tezav samo za to spletno stran. Ker sem popoln laik kar se racunalnistva tice vas prosim da mi pomagate kje naj iscem napako in kako naj jo odpravim.

Hvala in upam da bom lahko se kdaj na forumu…

nevednica

Poglej, če tukaj lahko pišeš, potem si že na med-u.
Klikni semkaj
za spisek forumov pa :

Potem pa povej če imaš še kake težavice.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Trenutno sem na drugem (izposojenem) racunalniku (da vas sploh lahko prosim za pomoc), ker z mojim ne morem na to spletno stran (na ostale pa lahko?!?).
Ocitno sem to stran “zaklenila” pa se sama ne vem kdaj, na kaksen nacin in kako.
Pogledala sem ze npr. na “restricted sites”(ce vam kaj pomaga, meni ne…), pa je tam vse prazno. Imate se kaksno idejo oz. nasvet?
Sem full zalostna ker ne morem na forume…

se vedno: nevednica

Veš kaj naredi:

– pobriši vse začasne strani (v Internet explorerju:
– orodja
– internetne možnosti
– brisanje datotek – pa še kljukico daj tam

potem pa mora iti.

Kakšno napako točno ti pa javi ??

drugače pa resno napiši samo http://med.over.net
pa mora iti.

lp

“Citiram” napako, ki mi jo javi:
Error
The requester URL could not be retrived

While trying to retrive the URL: http://www.med.over.net/
The following error was encountereed:

Connection Failed

The system returned:

(110) Connection timed out

The reomte host or network may be down. Please try the request again.

Your cache administrator is webmaster.

Kot sem ze napisala, sem milo receno laik, tko da bom poskusala najti v explorerju zgoraj navedeno in brisati, upam, da mi ne uspe se kaj uspiciti…

Hvala za pomoc in lp, nevednica

Mah moralo bi delovatri, sicer pa vidim da se povezuješ preko nekega
proxy strežnika, v tem primeru najbrž Linux okolja.

Namesto http://www.med.over.net odtipkaj samo med.over.net
mogoče bo kaj bolje.

lp

Sem ze poskusala pa ni slo… Vseeno hvala za pomoc. A naj poskusam v explorerju tisto brisati ali mislis, da tudi to ne bo pomagalo? Mi nagaja tud ta “izposojeni” in me vsake tolk casa ven vrze”

Dobro jutro!

Kako kaže danes, ko malce dež pada, mogoče je razmočilo žice in je bolje.
Drugače je pa najbolje, da se poizkusiš obrniti na tvojega ponudnika
dostopa do interneta, po moje imajo oni malce težav.

lp

Dobro jutro, no ja, …dober dan!

Uf, sem vesela, da si se “oglasil” ker ti sicer danes ne bi “upala” spet tezit.
Vceraj sem obupala, danes pa nadaljujem… Dez mi ni nic pomagal (oz. mojim kiablom haha), upam da bo s sonckovo in tvojo pomocjo kaj bolje…
Z mojim kabeslkim operaterjem sem ze govorila, pa pravi, da “pri meni” ni nic videti, nobene blokade… Svetoval mi je tako kot ti, da grem “direkt” na med.over.net, pa tudi tako ne gre… Par minut “nalaga” potem javi error. Ocitno sem bezupni primer.
Trenutno poskusam brisati na explorerju, pa si ne upam, da se kaj ne “uspicim”, zato te prosim samo za potrditev, ce sem sploh “na pravem mestu” (ja butasta sem, ni kaj)
Sprasuje me naslednje:
Delete all files in Temporary Internet Files
You can also delete all your offline content stored locally
Delete all offline content (potem lahko izbiram med OK in cancel)

Res najlepsa hvala za pomoc, sicer pa upam, da raje uzivas kje na soncku…

lp, nevednica

jap to bo to, ti kar pogumno klikni brez problema, sicer sumim, da to
ne bo prav nič pomagalo.
Koliko računalov pa imaš doma – 1, ali več, kako pa imaš priključene??

lp

Trenutno imam dva in “prekljapljam” iz enega na drugega, zato vse skup toliko casa traja (modem in misko “samo” eno)… Ne vem ce se prav izrazam. Poskusim se tisto izpeljat, pa javim

lp, nevednica

Imas prav, tudi brisanje ne pomaga, spet ta error. Ne vem vec, ne kaj naj se naredim, ne na koga naj se se obrnem. Ocitno se moram sprijaznit, da ne bom mogla na forum… Ocitno mora biti na mojem racunalniku nekaj “narobe”, ker s tem izposojenim pa ni taksnih problemov.
Ce dobis slucajuno se kaksno idejo, kako bi probelm resila, bom vesela. Sicer pa imam samo se danes “izposojeni” racunalnik, potem pa bo konec “kontakritanja”.

Hvala za pomoc in lep dan, nevednica

daj primerjaj kako imaš urejeno mrežno povezavo na obeh računalih.

V internet explorerju :

Orordja
Internet možnosti
Povezave
Nastavitve za LAN

pa si naredi tako, kot imaš na sposojenem računalu.

lp

Na izposojenem nimam pod LAN settings nic, ne pod address, ne pod port in ne pod advanced (zato me najbrz skoraj vsako minuto mece dol?!?) in toliko casa traja da ti sploh lahko odgovorim – javlja shuting down, odsteva in ze me vec ni…), na mojem pa so pod vsem tremi zadevami stevilke (najbrz morajo bit al te sprasujem neumnosti, nimam pojma). Kaj pa zdaj?

Na izposojenem nimam pod LAN settings nic, ne pod address, ne pod port in ne pod advanced (zato me najbrz skoraj vsako minuto mece dol?!?) in toliko casa traja da ti sploh lahko odgovorim – javlja shuting down, odsteva in ze me vec ni…), na mojem pa so pod vsem tremi zadevami stevilke (najbrz morajo bit al te sprasujem neumnosti, nimam pojma). Kaj pa zdaj?

————————————————————————————————

Ok potem pa še pri sebi naredi tako – se pravi samo odstrani kljukico
Uporabi strežnik Proxy za LAN, če jo imaš.

Drugi – ta sposojeni računalnik ima pa računalniški virus, najbrž tipa Sasser, ki sedaj “hara” po netu.

in kako ti kaj sedaj kaže ??

lp

Thank you!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Usta imam do ušes. Ti že pišem iz mojega računalnika!!!
Hvala za tvojo potrpežljivost. Sem odkljukala na proxy serverju (use a proxy server for your Lan (These settings will not applay to dial-up or VPN connedtions)).
Zdaj me pa samo zanima, če imaš seveda čas in še kaj potrpljenja, kaj sem sploh naredila, da zadeva deluje in še pred tem, da je nehala delovat. Vem samo to, da pred tednom, (ko mi je še vse delovalo), nisem nič kljukala ali odkljukala, očitno pa sem nekaj le naredila narobe?! Samo, da še enkrat ne ponovim kakšne traparije…

Še enkrat najlepša hvala, virusek na izposojenem pa najbolje da pustim pri “miru”(in samo posredujem naprej info), drugače bova cel dan na vezi…

lp, (skoraj nič več) nevednica

Ah, nekoč nekje, kaj pa veš kdaj in kje si pustila tisto kljukico.
Namreč proxy strežnik je običajno “po domače napisano” nek računalnik
preko katerega vzpostavljaš povezavo v svet.

Drugače se pa lepo imej!

lp

Živjo,
jaz sem imela čisto isti problem in cel mesec nisem mogla na med over net, danes pa mi je prijateljica poslala tole in … Hvala, hvala, hvala.
Pozdravček

lpD

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close