ej, a mam jaz kakšen problem, al kaj??
Namreč, moj mlinček ima zadnje čase čudne finte.
Na primer, vsakič, ko odprem IE explorer, uporaba CPE poraste kar na 100% – tega mi prej ni počel nikoli. Preverim v task managerju, pa mi explorer nuca najmanj 75% CPE, tud če ga pol ure pustim nič delat.
Vsake toliko se tudi pojavi moteče obvestilo “pomnilnika ni bilo mogoče ‘read’ ali ‘write’, pritisnite bla bla bla”, po katerem se zrušijo kompletni windowsi; ko se spet postavijo, kazaa pozabi pol stvari, ki jih je dol vlekel (npr, Le Peuple Migrateur mi je povlekel že več kot polovico, pol pa naenkrat sploh ni več vedel, da je sploh kdaj vlekel kaj takega in sem morala še enkrat iskat in dol vlečt OD ZAČETKA).
Obzagonu windowsev se mi vedno v opravilni vrstici (tam zraven ure) pokažejo ikone za nekajprogramov: AntiVir, zvočna, skener, printer, trillian, SmartMonitor, Webshots, grafična). Potem se jih včasih pokaže samo pol, čeprav imam že ves čas naštimano, da naj bojo vse (odklopjeno ‘skrij neaktivne ikone’).
Skratka … zmeda.
OS ……………. win XP
disk ………….. 28 GB, 13 GB prosto
procesor ……. Intel Celeron 850
RAM ………….. 256
kaj sem še pozabla??….
No, pa to, da do zdaj ni imel težav. Problemi pa trajajo ene dva tedna.
Probala sem ga dat na ScanDisk, pa na ScanDisk iz DOSa (tisti je našel (in kao popravil) kup napak), pa RAMe sem preverila (kao da so čist ok),…
Skratka…
Kaj še lahko nardim??
Thnx že vnaprej za vse nasvete (vsaj upam, da bo kakšen pameten!)
mouse
ej ja, zgleda da maš problem, kajneda 🙂
Jaz bi ti svetoval, da najprej v task managerju pogledaš, če je tam notri kaj sumljivega. Če ti je kateri od procesov sumljiv, ga namalaj semle pa bomo videli. Druga stvar je ta, da pogledaš, kaj vse se ti zaganja ob zagonu polkenc, saj veš run pa msconfig pa startup pa te finte. Če je spet kaj sumljivega pa zašpecaj tule pa bomo vidli.
Kot tretje, pa saj si pregledala za viruse in spajčke a ne? 🙂
eh, pa ne bom za vsako figo formatirala kište, a se hecaš??!? itak bi rabla pol štacune cdjev, da zapečem gor vse ‘pomembne’ stvari, pa vse sem si zdaj tko lepo, udobno naštimala…
raj bi kašno drugo verzijo 🙂
Taskmanagerja imate tukaj: in si poglejte, če je kaj sumljivo 🙂
Tokrat je IE priden in ne požre nič. Mislm, se zmišluje al kaj!
Še kr zeza. Kašen startup?
Zanima me tud, zakaj mi laufa tolk procesov, če naj bi mi delal samo winamp, IE, kazaa, pa še kakšen wins programčič, ne pa tooolk! (34)
hmmm, jest nisem tak maher kot očitno ti misliš, da sem.
Kaj naj v tem msconfig nardim??
Pod ‘izbira načina zagona’ imam navaden (možnosti sta pa še diagnostičen pa selektiven)…
Vsi teli procesi se mi kar sami zalaufajo, med njimi kup takih, k sploh ne vem, kdo so in kaj delajo
(primer:
alg.exe
csrss.exe
ctfmon.exe
dkcktkn.exe
dklog.exe
e_sicn03.exe
fmctrl.exe
lsass.exe
wowexec.exe
ntvdm.exe
scardsvr.exe
5× svchost.exe
watch.exe
in seveda
sistemski nedejavni proces, ki vedno porablja med 70 in 90 CPE.
??? 🙁
No pa poglejva kaj vse laufa na indijancu pa da vidiva kaj uporabljaš…
dkcktkn.exe – Token server. Maš kak smartcard, dongle ali kaj podobnega?
WebshotsTray.exe – načeloma se da odzadja uštimat manj potratno…
trillian.exe – namenjen čvekanju in ostalim podobnim zadevam preko neta
watch.exe – je lahko marsikaj in je težko rečt čisto na pamet
dklog.exe – povezan z dkcktkn.exe
alg.exe – Application Layer Gateway Service, del xpjevega firewalla
Ctfmon.exe – Alternative User Input Text Input Processor Monitor(del Office XP), če ne ušporabljaš je šara, odstraniš v Add/Remove Programs / Office/Office Shared Features/Alternative User Input
dkmonitor in dkautoreg – povezan z dkcktkn.exe
scardsvr.exe – Smartcard Ressource server
Tele imaš za razmislit, ali jih potrebuješ ali ne, ostali naj bi bili kar ok.
Sistemski nedejavni proces pa je razlika med porabljenimi resourci in 100%, se pravi, da če ti kaže 70%, pomeni da imaš porabljenih 30%, 70% pa jih je še na voljo.
V msconfigu pa pojdi na zavihek Startup in tu lahko izbiraš, kaj se ti ob zagoni štarta in kaj ne. Zbriši kljukico pred sumljivimi, reštartaj mašinco in opazuj če ti vse deluje ok. Če ne deluje, greš lahko nazaj in namalaš kljukico.
Forum je zaprt za komentiranje.