Prihodnost naših spletnih strani
Oglejte si spletno stran http://swpat.ffii.org/, se zgrozite in če menite, da je treba ukrepati, tudi podpišite …
Na strani MiD-a piše:
Mislim da društvo Lugos pripravlja za današno izdajo Del-a izjavo v zvezi z EU glasovanjem o patentih, ki bo tedni v Bruslju!
Malce me čudijo mlačni odzivi naših politikov, ki imajo tam priložnost povedati kaj si mi volilci mislimo o tem.
Namreč č eprebereš se lepo vidi, da se je nemška vlada zavzela za stališče proti patentom v programski opremi. Jaz bi sicer svetoval našim odposlancem, da zavzamejo podobno stališče….
Saj če želite poslati svojo besedo našim poslancem moramo napisati dobronamerne nasvete, namreč mi se ne borimo proti poslancem, želimo samo svetovati za kaj naj se zavzamejo, kakšna so naša stališča in podobno!
Čeprav mislim da MiD v tem primeru dela dobro, oz. dela kolikor največ lahko iztrži.
Če imate pa kakšen pameten nasvet našim poslancem, jim pa le napišite. Verjamem, da bodo prijazno besedo upoštevali kolikor se bo le dalo in da bodo s pomočjo MiD-a zavzeli stališče, da Američani s svojimi patenti pač ne morejo zavladati pri nas.
Da vam še bolj olajšam delo so tu naslovniki:
miha.brejc@dz-rs.si, tbrejc@siol.net, ljubo.germic@dz-rs.si,
franc.horvat@dz-rs.si, roman.jakic@dz-rs.si, roman.jakic@guest.arnes.si,
alojz.peterle@dz-rs.si, sirca.ravnikar@siol.net, majda.sirca@dz-rs.si,
janez.podobnik@dz-rs.si
lp
Klemenxx
ps. malce me čudi, da se tale zanimiva debata ni razvila kam napprej!!
Razprave pa ni, ker se tukaj nahajajo skoraj samo uporabniki programske opreme, ki načeloma niti ne vedo za kaj se gre. Čeprav je pa po drugi strani res, da forum prebira kar nekaj ljudi, ki izhajajo iz inforacijskih firm, katere
bodo posredno ali neposredno prizadeli ukrepi, če jih poslanci ne bodo na zasedanju v Bruslju sprejeli/ne sprejeli.
Ne vem zakaj se mi dozdeva da me tale Bruselj toliko spominja na Beograd včasih, ma kar malce se mi že koža naježi ob vsem skupaj.
Upam samo, da so v Bruslju malce bolj pametni ljudje (v kar včasih dvomim) in bodo znali prisluhniti posledicam ob nepravilnem glasovanju.
Po drugi strani sem pa kar vesel, da se MiD zavzema kolikor se pač lahko, vesel bi sicer bil, če bi lahko še kaj več iztržili, oz. pritisnili posredno, ali neposredno na ostale neodločene..
Lahko se pa tudi dogovorimo tukaj na forumu in napišemo skupno izjavo, ter jo naslovimo na naše poslance, ali pa vsaj na MiD!
V njem bi napisali samo neke osnovne stvari, mogoče kak pameten nasvet (kar se nam zdi)..
Mislim da če nas bo več pritiskalo na poslance – ni hudič da se ne bodo zganili, ter nekako prisluhnili in odreagirali.
Ajd ..
lp
Ja, strinjam se s tabo, da bi bilo fino kaj napisat. Je pa res, da jaz te stvari razumem zgolj površinsko, sem pač zgolj skromna prevajalka in ne kak računalniški guru, nisem pa nezainteresirana za vse, kar se dogaja. In mislim, da bi tudi marsikoga z našega foruma to veliko bolj zanimalo, če bi vedel, za kaj gre.
Hojla …
Evo, dobila sem odgovor iz Peterletovega kabineta:
Spoštovani!
V imenu g. Alojza Peterleta, poslanca Evropskega parlamenta, se vam
najlepše zahvaljujemo za vašo pobudo. G. Peterle sporoča, da se zaveda
problema, ki ste ga odprli in bo stvar tudi preučil. Na temo patentiranja
je sicer konec septembra 2003 potekala tudi debata v Evropskem parlamentu,
ki ji je sledila adoptacija končne formulacije z dne 24.9.03. Omenjeni
tekst lahko dobite tudi v dokumentaciji Evropskega parlamenta, tel: 00 32 2
284 21 11.
Gre za problem, ki gotovo zahteva večjo pozornost. G. Peterle mi je naročil
naj vam sporočim, da bo na ta problem pozoren.
Za vašo pobudo se vam še enkrat zahvaljujemo in upamo, da se boste na nas
obrnili tudi v prihodnje. Zavedamo se namreč, da je pobuda civilne družbe
pri našem delu izrednega pomena.
Za vsa vprašanje in pripombe sem na voljo na številki: 031 554 835
S spoštovanjem,
Jean-Pierre Vonarb
Tvoj citat:
Na temo patentiranja
je sicer konec septembra 2003 potekala tudi debata v Evropskem parlamentu,
ki ji je sledila adoptacija končne formulacije z dne 24.9.03. Omenjeni
tekst lahko dobite tudi v dokumentaciji Evropskega parlamenta, tel: 00 32 2
284 21 11.
————————————————————
to je že res, samo takrat g. Peterle še ni imel pametne pri prvem glasovanju!
Sicer sem tudi že jaz napisal kar nekaj pobud, odgovori, ki so prišli nazaj so seveda klišejski, kar najbrž pomeni, da jih nič kaj dosti niso brali, najbrž imajo vse v stilu cut&paste. Ali pa tudi ne, glede na to, da se je danes pričela uradna kampacija za evro poslance, porka madonca takoj gre moj glas tistemu, ki me bo jasno in glasno zastopal, ter povedal to kar želim da pove.
Upam, da bodo kaj povedali tudi v ponedeljek pri Studio City, pa v Delu bo tudi potrebno seznaniti javnost na te stvari. Mah malce premalo se vsi skupaj še zavedamo..
lp
Zdajle so mi iz Peterletovega kabineta še enkrat pisali (so mislili, da sem iz Lugosa, zato sem pismo posredovala naprej Lugosu):
Spoštovani,
najlepša hvala za lepe želje. Dovolite še eno informacijo, tokrat v naslovu
generalnega sekretarja društva Združena Evropa, ki mu predseduje g.
Peterle. V primeru, da boste kot društvo imeli zamisel tudi za kakšen
“evropski projekt” vas vabim, da me kontaktirate. Projekte namreč dve ali
več društev iz različnih držav (sodelujemo namreč tudi z organizacijami v
tujini) lahko prijavi pri evropskih institucijah. Morda bi bilo dobro
pripraviti kakšen projekt v smislu “informacijska družba v Sloveniji in EU”
ali kaj podobnega. Na ta način bi morda tudi lažje in bolje zagotovili
prioritete, ki bi bile tudi boljše in pravičnejše, kakor ste to že
opozorili v svoji pobudi.
Veseli bomo, če se boste za sodelovanje odločili.
Lep pozdrav,
Jean-Pierre Vonarb
generalni sekretar Društva Združena Evropa
Breg 12,
1000 Ljubljana
Forum je zaprt za komentiranje.