Odpreti ne morem, shranim lahko! Zakaj?
Pozdravljeni!
Zopet imam problem in upam, da mi bo kdo znal svetovati!
Pravzaprav je zadeva stara že ene 14 dni, vendar prej nisem posvečala pozornosti. Mogoče bo tole malce bolj na dolgo napisano, upam, da se ne boste ustrašili. 🙂
Torej, pošto dobivam preko hotmaila. Ko sem želela odpreti priponke oz. jih downloadat samo z odpiranjem (torej nih ne shranim), se mi je vedno pojavilo obvestilo od Worda in sicer:
Ime ali pot dokumenta nista veljavni.
Poskusite naslednje:
*Preverite, ali je pot pravilno vnesena
*V meniju Datoteka, kliknite ukaz Odpri. Z uporabo pogovornega okna, poiščite datoteko.
Ker se mi je to pojavilo pri osebi, ki mi je poslal ene 4 maile, sem predvidevala, da je bila kaksna napaka z njegove strani. Potem, pa se je to začelo dogajati pri vseh. Zadevo si lahko ogledam samo, če jo shranim in nato odprem. To pa mi ni najbolj všeč (saj veste, ponavadi gre za kake kozlarije!) 🙂
In še to, zadnji teden ugotavljam, da moram venomer osveževati stran, ko grem Nazaj. Npr., brskam po Zavodu za zaposlovanje, oglasi in vsakič, ko si kak oglas ogledam in se želim vrniti na seznam, me opozori, da je stran potekla. Potem pritisnem Osveži, pa mi javi, da moram ponovno poslati podatke,… V glavnem, ko pritisnem V redu, se mi zopet odpre prejšna stran (v tem primeru seznam vseh). To se mi prej ni dogajalo, sedaj pa vedno, ko uporabim Nazaj.
Pa še to, kaj bi lahko bilo narobe, da mi miška “zmrzne”? Velikokrat se mi zgodi, ko kaj takole pišem (in miške nekaj časa ne uporabljam), enostavno ne dela več. Potem grem pač na Stand by in se ponovno prijavim. Potem je O.K. Vendar pa me to moti, dogaja se pa že kar nekaj časa. ALi ima kontakt kakšno vezo ali kaj?
Če mi kdo zna pomagati, bom zelo vesela in hvaležna.
Uporabljam WIN XP, inštalacij novih programov ni bilo, razen AntiVirusnega programa 3 dni nazaj.
hvala za vsak koristen nasvet in sončen pozdrav z Gorenjske
Petra
Hja, saj nas je kar lep del gorenjcev tule, tako da ti samo povej kje pa pridemo 🙂
Kar se worda tiče, probaj tale link pa povej, če ti zadevo odpre ali je isto.
No načeloma se ti pri tvojih datotekah prav tako vsebina zapiše najprej na disk v nek temp direktorij in word nato poskuša odpreti datoteko od tam.
Ko sem še v davnih časih uporabljal hotmail, je imel tudi neko nastavitev, naj ne piše datotek, ki so lahko kritične na disk, ne vem kako je sedaj s tem.
Drugače pa probaj morda še s kakim drugim brskalnikom, da vidimo ali je tam isto.
Kar se tiče zavoda, tam tudi meni počne isto, lahko da imajo kaj čudno poštimano okoli avtentifikacije. Ali je vedno delalo tako?
Tu je začasna rešitev ta, da odpreš vsak link v novem oknu.
Miška pa je žična/brezžična, com/ps2/usb?
Upam pa , da ima še kdo kak koristen nasvet glede telih stvari.
Kar se tiče tega linka ga odpre brez problema! Zgleda da ima hotmail res kake svoje fore. Bo že. Malce sem se ustrašla danes, ker sem dobila eno ponudbo, pa je nisem mogla odpreti. Potem sem pa shranila in jo odprla v Wordu pa je šlo. Saj zaradi ostalih mailov se ne sekiram preveč.
Kar se tiče Zavoda, je to nova stvar, kajti prej tega ni delalo. Mogoče so pa kaj spreminjali!
Glede miške se opravičujem, ker nisem nič napisala. Sem malce pozabila na bonton! In ker se ne spoznam preveč, ne vem kaj naj napišem. Torej ima vrvico (torej ni brezžična), piše pa, da je optical mouse. To je pa tudi vse kar vem! 🙁 Ima pa pri strani še 2 tipki (tako da jih je skupaj 4 in kolešček), pa sveti, ko jo uporabljaš (dno je prozorno, če veš kaj mislim) !
Upam, da sem kaj pomagala! Kaj je pa com/ps2/usb pa ne vem. A to kje piše?
Tista ideja na Gorenjskem se pa sliši zelo dobro!!!!
Hvala za pomoč!!!
Petra
Aha, taka je torej ta miš, po vsej verjetnosti je torej usb.
Sicer miši z vrvico(upam, da pod to vrvico smatraš kabel, ker miši, ki so privezane z vrvico ne štejejo v ta segment) ponavadi ne padajo v stanje globokega spanca, vendar tja in sem kakšna tudi pade v trans.
Take miši ponavadi zbudiš z besnim klikanjem po njenih ušesih, ali pa vrtiš tisti knofek na njej.
Morda pa nam zaupaš za kater model miši točno gre?
Evo, kdor išče ta najde! Sem našla škatlo od te miš!
Pa piše:
4D optical mouse in PS/2
Kar se pa tiče besnega klikanja, pa vrtenja kolešča,… ne, ne! Tale miš to nič ne zazna! Ko enkrat “zmzne” pol ni nič z njo.
Takrat si pomagam s tipkovnico, na kateri imam gumb za Stand by pozicijo računalnika (saj tale tipkovnica je tud pojem zase, malo morje enih tipk, poleg tega celo en mini jojstick 🙂 ). No in potem se ponovno prijavim v računalnik in na srečo vedno ohrani zadeve pred “zmrznitvijo” miške, torej mi odpre tam, kjer sem nehala.
Se pa to miški dogaja že od samega nakupa, torej cca 3 mesece.
Lp, Petra
Huh, tudi tukaj ti zgleda ne morem pomagati in svetovati kaj pametnega, lahko pa ti ponudim le link, kjer so tudi drugi uporabniki miši z podobnimi problemi .
A ni lepše, ko ugotoviš, da nisi sam v tem dreku :))
Aja no edino to še lahko preveriš, če imaš morda gonilnike od tega ja**a nainštalirane, potem ti svetujem, da kar nastaviš na standardno PS/2 miš, ali pa poskusiš z microsoftovimi gonilniki za njihovo optično miš.
Forum je zaprt za komentiranje.