Najdi forum

monitor XYZ

Monitor mi osvezuje z najvec 60 Hz. Graficna ne more bit kriva. Pogledal sem kater gonilnik naj snamem iz interneta pa na monitorju ne pise katere firme je ali pa je neka X. Zadaj piše samo:
Model name: JD166LS7
Type No.: J51I

Na škatli pa piše:
DTK Computer
Color monitor

Če vpišem na internetu cifro JD166LS7 mi ne najde nobenga gonilnika niti nobene strani s to cifro. Kaj naj instaliram da mi ne bo pobralo oči?

Monitor sicer ne osvežuje nič, osvežuje pa grafična karta in to glede na zmogljivisti monitorja.
Načeloma lahko naštimaš monitor na Default monitor ali pa pri osveževanju odkljukaš, naj ti pokaže zamo nastavitve osveževanja, ki jih podpira monitor.
Vendar pozor!! Da se ne bo okoli govorilo, da je hmmm kriv za zakajeno sobo, ker se iz monitorja kadi.
Starejši monitorji niso imeli zaščite pred preveliko nastavitvijo osveževanja in se je pri le tem, lahko zgodilo, da se iz monitorja pokadi in smrdi.
Novejši monitorji pa tako zaščito imajo in se pri prevelikih frekvencah samodejno izklopijo.
Skratka ne pretiravaj in poskusi recimo tam nekje pri 75-85 Hz, odvisno tudi od resolucije (ponavadi pri nižji resolucuji monitor pusti višje osvežitve)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close