PROSIM pomagajte
Rda bi imela lepo zrihtano miziko v mp3 avtoradiu in moram muziko na računalniku zrihtat_ napisat naslov komada in izvajalca a mi Update ne prime in ne shrani napisanega. Kako naj naredim, da bi vso muziko posnela kot mp3 na cd (no to že znam), ampak nimam naslovov komadov lepo napisanih, ker jih ne morem. Ali obstaja kakšen program, da to kul narediš?
Upam, da ste me razumeli, ker je težko povedat!!
Lepo se imejte in najlepša hvala.
Hja mica, najprej je vprašanje, kaj je tvoj avtoradio zmožen prikazat.
Ponavadi imaš že ime datoteke tako lepo napisan npr Muzikant Tonček – Prelepa Gorenjska
Nato ima mp3 datoteka 2 taga ID1 in ID2.
ID2 je bil dodan kasneje in vanj spraviš več podatkov kot v ID1. Ne znajo pa vsi predvajalniki pokazati podatkov v ID2. V ID1 pa večinoma znajo.
V ta ID1 lahko ločeno napišeš izvajalca, naslov, album, leto, žanr in svoj zaznamek. Če ti avtoradio zna prikaz preklapljati med tem, potem je kar uporabno, drugače ti svetujem, da si lepo urediš le imena datotek in glavne podatke vidiš že od tu.
No drugače lahko oba IDtaga urejaš že z kakim winampom, vendar je zoprno, ker moraš vsak komad “zalaufat” v winampu in poeditirati kar želiš.
Obstajajo tudi programi, ki so namenjeni prav temu, brez da špilaš muziko za vsak komad posebej. Če kdo ve za kak tak program, upam, da ti ga bo napisal, če ne ti jaz lahko pošljem enega, ki sem ga sam napravil točno za taka početja.
Zakaj ne moreš popravljati je pa drugo vprašanje. Nisi ravno razumljivo napisala, ali imaš te komade že posnete na cdju. Če jih imaš, potem tu ne moreš popravlajti naslovov in tagov, saj s cdja načeloma lahko le bereš, ne moreš pa kar tako simpl zapisovat nanj. Če je tako, potem si vsebino cdja skopiraj na disk, popravi kar želiš in posnami nazaj na cd.
Če imaš komade na disku pa preveri, če niso sličajno read only, ker v takem primeru tudi ne moreš pisati tagov ipd.
Živijo
Jaz uporabljam Mp3-tag studio 2.16 in je res super program. Z njim lahko preimenuješ mp3 tag 1, 2, lahko mp3 tag uvoziš iz imen datotek ali obratno. Lahko tudi napišeš svoja pravila za velike začetnice, presledke. Napiše ti vse podatke o posameznem mp3-ju itd. Problem je le v tem, da je ta program star in ne vem če sploh še obstaja kakšna njihova stran, kjer ta program lahko dobiš. V win XP pa dela zelo slabo. Mogoče bo bil g. hmmm tako prijazen in probal poiskat kakšno novejšo verzijo.
Lp.
Forum je zaprt za komentiranje.