CD ROM ne bere CDjev
Kaj storiti, če CD ROM noče brati CDjev? Napiše le vstavite disk, čeprav je CD že notri.
Na servisu so mi svetovali, da naj kupim čistilni CD. To sem tudi storila, a stvar ni prav nič pomagala. Še huje, razen tega, da sem zapravila denar za ta CD, mi je potekla še garancija za CD ROM. Se pravi, da sem zaradi bedastega nasveta še ob garancijo.
Kaj sedaj? Naj kupim novega? Problem je v tem, da imam težave z obema, tudi z writerjem, z denarjem pa sem na tesnem. Zato iščem kako cenejšo varianto.
Le zakaj nisem takoj peljala stvari na servis in bi mi še veljala garancija.
Uh, je, ampak – ne vem če ne košta tolio kot novi. Da se namreč enoto odpreti in z čistilom za steklo (NE alkoholom) in mehkim bombažem očistiti tudi lečo. Na servisu to mastno zaračunajo, zato bi bilo dobro zbrati poum in to narediti sama. Razdiranje ni kdove kako zahtevno, samo potrpežljiv in previden moraš bit. Poskusi najprej z cenejšo komponento… Ali pa – kaj pa vem preveri najprej če bi dosegla lečo skozi vratca.
Ah, škoda. Sam sem sicer obudil k življenju par cedejev z naravnavanjem ostrine laserja – ampak to res ni zabavno delo. Priklopljen naj bi bil odprt CD-ROM, tako da je omogočen dostop do majhnega potenciometra tik pod lečo (s ploščato zarezo v kateero “sede” urarski izvijač – cca 2mm). Potenciometerček se potem obrača mic po mic in vsakič preizkusi s CD ploščo.
Če te zanima, razložim podrobneje.
Forum je zaprt za komentiranje.