Najdi forum

mail merge ponovno

Živjo!
Pred časom me je limona rešila iz zagate mail mergea in mi poštimala zadevo tako kot se šika. Sedaj se je naveličala (upravičeno, nič ne pljuvam po njej) mojega teženja in prosim vas za pomoč.

Sedaj imam narejen nov dokument, ki bi vlekel iz Excella podatke. Skopirala sem okence, v katerega bi se to vleklo … vendar mi v vse obrazce vleče samo prvo vrstico, namesto vse po vrsti. Nekam bi se moglo kak next vpisat …. ampak na žalost nimam pojma o mail mergeu. Kuham pa dobr 😀

LpM

Potem pa pridem kdaj na kakšno sladico 🙂

hahahaha, če me rešiš tega majl merđa 😀

Nimam pojma, kaj bi rada. A potem z gibanico ne bo nič 🙁 Kaj pa morda grmada?

Gorenjci še za usluge tešk kej damo, kaj šele če je ni 😉

OK.
Če ti je uspelo privleči prvi record iz Excela, potem klikni v vrstico pred njim (ali jo stvori) in nadaljuj (s klkanjem):

-Insert Word Field
-Next Record

Ne ustraši se, ker se ti bodo vrstice zamaknile – po merganju bo izgledalo pravilno!

Ammm, limona*, mislim, da ni problem v excellu. Če vežem excellovo datotetko na staro datoteko Priponke, mi vleče vse normalno. Sedaj pa hočem nov wordov dokument, da bi mi vlekel isto, mi pa samo prvega postavlja po vsem dakumentu.

Težim ne? Ampak res se mi ne sanja kako to ti delaš. Tisto zgoraj pa ne velja zate, itak sem ti dolžna kavo 😀

SEdaj sem dala v Word pred ime in priimek besedico naslednji. Sicer deluje polovično. Na enem listu bi mi moglo dat 3 različne naslednje imena, mi pa da 3 ista, naslednji list 3, ki so naslednji …

Odkrila sem tisti vnos
-Insert Word Field
-Next Record
Jao meni. Mi pa javlja napako, da nekih polj ne moreš vnesti nekam. Še vedno imam 3 iste vnose na enem listu … eh!

A to ti serijska pisma ustvarjaš? Pa saj to je simple kot pimple 🙂 A ti res ne dela? Hmmm… Nekaj kremšnit pa bi ti jest to pokazu… v živo – pridem tudi v firmo (al pa na dom).

Ja res ne dela, kaj misliš, da iz veselja tukajle ljudem čas kradem? Serijska pisma že, ampak jaz bi rada imela na eni strani tri različne naslovnike, program pa mi jemlje eno stran za istega naslovnika!

Poglej imaš tri zapise (npr: ) na istem listu. Izgledati mora približno takole (na istem listu):

Tole mi javi:
Polj data, next, nextif ali skipif ne morete vključiti v komentarje, glave, noge ….???

Pa še tole: prišlo je do računske napake v zapisu polja 1.

Torej moraš spraviti recorde VEN iz glave oz noge… (v tekst).
Delo z večimi recordi na isti strani si (vsaj jaz) olajšaš z delom s tabelo (enakomerna razporeditev).

Pravila pa si le spravi v tvojo glavo :))

Če pa res ne gre – saj imaš še moj mail?

Jaz sem narisala text boxe, pa še slikca je zraven ….
saj sem ti že poslala, pa ni blo nobenega odziva 🙁 Ti lahk še enkrat. Čeprav se mi zdi res, da me zeza tale text box.

RATALOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Samo prestavila sem v obliko, ki sem jo določila s tabelo, pa dela!

Hvala vsem za potrpežljivost nad mojo trdo glavo!

In sedaj ko se je “grozljivka” končala lahko gremo lahkih nog na
eno jutranjo kavo.
Prav nohte sem si pogrizel, ko sem spremljal “dramo” imenovano MailMerge..

Pa lepo se imej Maruša1 in brez zamere, malce heca mora biti..

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Brez skrbi, tut jst si jo bom prvošla, po takelem zapletubi pasalo še kej drucga 😉

Evo, spet sem ostal brez kremšnite 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close