Najdi forum

Pošte ni več :(

Kako se lahko kar nalepem zgodi, da iz OutlookExpressa izgine vsa prejeta in poslana pošta? Tudi z obnovitvijo XP-jev na zgodnejši datum, se pošta ni pojavila v OutlookExpressu. Je to lahko znak za okužbo ali kakšno napako Outlooka?

Help please!

Ne vem, če ti bo kaj pomagalo, a meni je enako včeraj izginila vsa pošta z email.si-ja, pa je zdaj vse vredu, ker so bile pri njih težave.
Lp

Ne, meni je izginila iz Outlook Expressa, torej z računalnika.

Imaš podoben primer kot jaz, s to razliko, da so meni izginila samo poslana sporočila, prejeta pa so ostala, kar je pa še bolj nenavadno.

Poglej nižje za kakšen teden nazaj, vendar mi ni nažalost ni nihče odgovoril.

lp

Ima mogoče kakšna tvoja mapa v OE v imenu čuden znak (&, ?, $, /,*…) ?

Pri meni namesto “Poslana sporočila” sedaj piše “Poslana sporoéila”.

Torej sta zamenjana “č” in “é”.

lp

Poglej v mapo C:\Documents and Settings\Tvoje_ime\Local Settings\Application Data\Identities\{0E9BE6EC-AD7B-4BF7-B209-2496221FB1C4}\Microsoft\Outlook Express\
če je datoteka
Poslana sporočila.dbx
sploh še tam. Najbrž jo boš našel poleg mape Poslana sporoéila.dbx

Povej, če je tako, potem pa gremo naprej.
(PS.: Gornja pot je lahko tudi drugačna – preveri jo v
Orodja – Možnosti… – Vzdrževanje – mapa za sharmbo

Ja imaš prav obe mapi sta tam, tako “Poslana Sporoëila”, kot tudi “Poslana sporočila”.

Torej mi jih ni nihče povlekel iz računalnika ampak so še vedno tukaj?

Toda zakaj je do tega prišlo?

In kaj sedaj?

lp

Pravzaprav nisem čisto prepričan: običajno je tako, da OE kaže vsebino datoteke Poslana sporočila.dbx, tiste z é pa ne. Mogoče bi šlo takole:
– Poslana sporočila.dbx preimenuj v Poslana sporočila.dbxx,
– pekopiraj (ne prepisuj! označi in kopiraj!!) ime Poslana sporoéila in ga prilepi čez Poslana sporočila.dbxx, (da bo Poslana sporoéla.dbxx)
– Poslana sporoéila.dbx preimenuj v Poslana sporočila.dbx
– Poslana sporoéla.dbxx preimenuj v Poslana sporoéla.dbx

Sliši se zakomplicirano ampak v bistvu gre samo zato, da si obema datotekama zamenjal imena. Lažje bi šlo najbrž tako, da eno datoteko premakneš na namizje, obe preimenuješ in jo vrneš nazaj v mapo.

Sem nredil zgornje 4 korake, tako da sta se mapi zamenjali, tako da so se pred dnevi izginula sporočila zopet vrnila na svoje mesto.

Dobro si pogruntal tole lep pameten in skromen doktor Wega 🙂

Še zmeraj me pa zanima, zakaj je do tega izginotja sploh prišlo? Vraževeren namreč nisem.

lp

Pravzaprav nisem popolboma prepričan, če ti povem čisto po pravici. Zakaj se je spremenil zgolj naslov mape s poslanimi sporočili, ne pa recimo tudi z izbrisanimi?
Kdo ve, morda kakšen upgrade, service pack ali kaj podobnega.
Navaditi se bo treba, da imajo MS produkti pač neko čisto svojo in čisto zmedeno logiko:))

:)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close