Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija ADSL za 4 SIT kateri paket svetujete?

ADSL za 4 SIT kateri paket svetujete?

Kateri paket svetujete odločam se med 2MB in 4MB, prosim vaše mnenje, pa še nekaj a se splača vzeti sedaj adsl ISDN že imam (čeprav je pogoj 24 mesecev vezava).

Hvala za nasvete!

1MB, študentski.

Ja predvidevam, da si to napisal samo in zgolja zaradi cene, mene pa zanima ali je 4MB res vreden tistih dobrih 5 tisočakov več kot 2 MB za slabih 11.000 SIT

Nobenega ,oba sta občutno predraga.Počakaj na maj…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

In Pero kaj misliš, kaj se bo zgodilo po prvem maju misliš da bodo pakete znižali na 4 SIT :))).

P.s.: vse je predrago samo tisto ne kar je zastonj!!!

Pero resno mnenje prosim!

Živjo!

Ti bom poizkusil še jaz kaj (nes)pametnega napisati.
Vragec je v tem, ker nisi napisal/a kaj bi rad počel z adsl-jem ??

Sicer si pa vzemi 2 MB za tistih 11.000 sit, pa če ti bo premalo, pač postaviš zahtevo za 4 MB, simple pimpl.

Trenutno je cena kar ugodna, čeprav je to bolj odgovor kabelskim ponudnikom, ki imajo ceno 6 sit :)).
Cenovno ugodne zadeve bodo šele s prihodom vdsl-ja.
Saj če pogledaš ceno, je bolj majhna razlika med kabelskimi ponudniki
in adsl ponudniki(om), s tem, da adsl deluje bolje kot kabelski sistem,
to je seveda moje osebno mnenje.
Jaz imam adsl 1 MB in mi praktično zadošča za moje (nemajhne) potrebe.

lp

ps,. sedaj grem pa smučat

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ja hvala za mnenje rabil ga bom predvsem za surfanje in pa vleko filmov, zato sprašujem kja se bolj splača 2mb ali 4mb in ali lahko dejansko v praksi udi ta download občutiš, ker kolikor vem če ma uni na drugi strani počasno povezavo ti e pomaga niti 8MB, ker se boš podredil njegovi hitrosti.

Se mogoče motim?

In kdaj na bi prišla ta VDSl tehnologija k nam in seveda PRICE?

A ja pa še nekaj lahko presedlaš med paketi (z aneksom) gor in dol se pravi če vzamem 4 MB in se potem odločim za 2MB in obratno tudi v tej akciji za 4 SIT (ker te veže 24 mesecev)., Da ne bi vzel 4MB in bi bil prisiljen ostati 24 mesecev na tej hitrosti????

Živjo!

Da malce pokomentiramo:

Ja hvala za mnenje rabil ga bom predvsem za surfanje in pa vleko filmov, zato sprašujem kja se bolj splača 2mb ali 4mb in ali lahko dejansko v praksi udi ta download občutiš, ker kolikor vem če ma uni na drugi strani počasno povezavo ti e pomaga niti 8MB, ker se boš podredil njegovi hitrosti.

Se mogoče motim?

Ne ne motiš se, ti imaš lahko veliko in široko pipo za dol vleko, samo
kaj ti pomaga če ima tvoj partner zelo “ozko pipico” in je na njem
“parkiranih” še nekaj odjemalcev – NIČ – metanje denarja v smeti..

In kdaj na bi prišla ta VDSl tehnologija k nam in seveda PRICE?

Trenutno jo testirajo, predvsem testirajo opremo na strani Telekoma, saj veš nove škatle in ostale neumnosti.
Lahko rečem (ker sem testiral precej časa), da zadeva dela zelo dobro, zelo hitro, npr. če bi g. DR.MR.FR imel isto vsdsl sistem potem bi si jaz
prenesel od njega film z naslovom “Slovenci na obisku pri vročih Švedinjah” v nekaj minutkah..

A ja pa še nekaj lahko presedlaš med paketi (z aneksom) gor in dol se pravi če vzamem 4 MB in se potem odločim za 2MB in obratno tudi v tej akciji za 4 SIT (ker te veže 24 mesecev)., Da ne bi vzel 4MB in bi bil prisiljen ostati 24 mesecev na tej hitrosti????

Poglej za te zadeve je najbolje poklicati kar na SiOL in ti bodo uradno povedali, mi tukaj na forumu samo lahko špekuliramo, kot oba veva se
pa informacije spreminjjajo iz dneva v dan.
080 8765 zavrti pa bo.

Prav lep zimski pozdrav!!

Sem že klical in povprašal lahko presedlaš iz paketa na paket, lahko tudi prekineš vendar dobiš penale plačilo vseh preostalih obrokov do izteka 24 mesecev in pa seveda stroške ukinitve.

Tako da ne vem, če je to glih najbolj kul zadeva kaj praviš klemenxx
Samo če pa vzameš pod starimi pogoji lahko prekineš kdaj češ ampak ob ponovni prijavi spet plačaš 30 prešernov.

Kaj a je za vzet 2MB sedaj v akciji brez akcije ali počakati na 1. maj????

Pa še nekaj doba se je sedaj povečala na 1 do 1.5 meseca 🙁

Klemenxx Prosim za komentar!

Gleda na to ,da so v EU 10 x hitrejše povezave dostopne po enaki ceni pričakujem nastop tuje konkurence.Čas bi že bil ,da nekdo razturi Telekom.Danes sem denimo dobil račun za telefon ,kjer je ob postavki “Klici iz fiksnega v mobilno omrežje” pri količini 00:00:00 vrednost pogovorov 5,47 SIT ???!!!Mi lahko kdo razloži to?Mogoče je Telekom pogruntal nov aksiom: karkoli x 0 =5,47 SIT ???

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Poglej, kaj boš vzel je praktično če rečem z grdo čisto tvoj problem.
Jaz sem z adsl-jem čisto lepo zadovoljen in DA plačal sem priključnino
tistih 30.000 + sit.

Po drugi strani vsi nekaj govorijo – če želiš napišem blebetajo kaj bo ko
bomo v evropskem svetu.
Jaz pa pravim da ne bo nič, kaj pa naj bi bilo ??

Vsi so govorili, JA ko bodo pa prišli tuji mobilni operaterji k nam bo pa
Mobitel propadel.

In kaj se je zgodilo – NIČ, čisto nič – Vega – nič, Simobil ima pa en
kup težav sam s sabo ((:

Jaz sem z Mobitelom čisto zadovoljen, pa še tehnično pomoč imajo
urejeno tako kot se za gre, da ne omenim da imajo dekleta ki tam
delajo očitno dovolj znanja, da “me upedenajo” kadar imam težave.

Če malce prekalkuliraš, pa recimo da malce pošpekulirav, da nekaj bo 1. maja ?????????????????’

Je definitivno potem zate bolje, če vzameš klasični ADSL brez obveznosti
in plačaš tistih 30 čukov, pa če se ti zazdi kadarkoli prekineš poslovanje z njimi….

No ja je pa nekaj res, da jaz ne želim biti komurkoli kaj dolžan in raje
malce več plačam, kot pa da kasneje jokam, kot joka en kup sodržavljanov, ki kupijo mobitel po subvencinirani ceni in imajo kup aneksov.

Ti se pa odloči – ali sedaj malce več denarja, ali pa dolgooooooo po malo
denarja :)=

Spoštovani Pero je napisal:

Gleda na to ,da so v EU 10 x hitrejše povezave dostopne po enaki ceni pričakujem nastop tuje konkurence
—————————————————-

ALi bi mi prosim lahko argumentirano pojasnil zgornjo trditev.
Prosim brez blefiranja in podobnih neumnosti, ampak konkretno s primeri.
Sem prepotoval službeno dovolj velik konec Evrope in imam praktične
izkušnje z hitrostmi.

Pa še nekaj prosim – odgovori naj bodo za fizične osebe, torej gospodinjstva in ne za firme.

V pričakovanju konkretnih odgovorov lepo pozdravljam!!
Klemenxx

Ja hvala za tvoje cenjeno mnenje klemenxx, tudi jaz se držim pravila bolje da plačam malce več in nisem nikomur kaj dolžan in lahko počnem z zadevo kar hočem, zato tudi še vedno uporabljam samo mobi sistem in ne naročniškega razmeraj ker mogoče za ceno dobrega prešerna kolikor je minimalna naročnina, jaz cel mesec za pogovore potrošim.

Tako da se popolnoma strinjam s tabo, saj se bom verjetno res odločil kar za klasični adsl (beri plačaš 30. čukov in konec 2MB), saj več itak ne potrebujem, ker mamo tudi sedaj v državni službi tudi prenos 2MB in je čisto dost, da pa bi bil mahnjen na filme tako kot nekateri to pač spet ne.

Je bolje kakšno pivce spiti na zraku kot pred TV nažigat kakšen film.

Mogoče še kakšno mnenje!

Ja Pero tudi mene zanima kje vse po svetu oziroma EU tako 10 x bolj rasturajo kot mi, mislim, da ni čisto tako kot praviš, sicer pa si še vedno dolžan odgovor klemnxx.

Mislim ,da ti bo zadostovalo to:
Swedish firm to offer 100Mbit/s broadband for £70/month
100 Mbit/s!!!!Ja ,ja ,vem ,da to ni 100 MB/s…..
Vir:

To pa je ob ponudnika:

By INQUIRER staff: petek 19 december 2003, 09:38

Pero ja to je bla samo napoved a že rasturajo al še ne april je tuki in sicer 2004?

Pero na kateri XYMbs/s liniji pa si trenutno ti???

ej človek ali ti ločiš oznake hitrosti med sabo, ali veš kaj je
100 Mbit/s in kaj je 100MB

ah brez veze, grem raje ven na en cigaret, saj vem da ni zdravo,
ampak včasih me brezvezne stvari vržejo na cigareto, pa še do
100000000000000000000 bom preštel in potem se vrnem semkaj!!

mah!

torej NIMAŠ praktičnih izkušenj, ampak si samo prekopiral link od
WeedBoya – ga grem prav poiskati in ga malce kasneje ko pokadim
napišem semkaj..

Čao in hvala za “konkreten” odgovor, kakršnega sem tudi pričakoval!

pardon xyMbit/s

To je 8280 SIT /mesec za 100 Mbit/sekundo!

pričelo te je zanimati zaradi tega tukaj:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=17&i=282588&t=282588

pa si ostali prekopirajte link in preberite odgovore.
mah brez veze!!

Sam sem na minimalnem Arnesu ,kaj ti pomaga teoretičnih 4 MB downloada ,ko pa v praksi zadeve tečejo na 20 Kb/s…

Klemenxy ,škoda pljuč….Primerjaj ceno švedskega 100 Mbit/s z ceno našega 1 MB in ti bo jasno ,kaj sem hotel povedat.

Klemenxx ma dej ne kadi saj veš da Keber svtuje da škoduje???

Pa brez zamere, eni majo malce več drugi manj eni pa nič POJMA O POJMO!

Pa zlato pravilo primerjaj tisto kar se primerjati da !

100 : 8 = 12,5 ;to je za tiste ,ki jim je težko vklopit kalkulator.

Torej: 100 Mbit/s = 12,5 MB/s

Imam nekoga na sumu ,da je poslovno povezan s Telekomom…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close