Dodajanje v bazo
Delam spletno stran v Dreamweaverju MX s pomočjo tutoriala v Helpu Dreamweaverja.
Zakaj mi ne vpiše podatkov v bazo(bazo imam v Accessu),čeprav delam po navodilih.V bazo dodajam preko Insert Record forrm.Ustvaril sem tudi Recordset.Ko kliknem na gumb Submit mi stran ven vrže.Kaj bi lahko bilo narobe?
Hojla!
Hvala!
ASP? :o))))) Po začetnem zagonu se stanje pomirja. Me je pa zadnjič en znanec hotel na vsak način prepričat v to, da bi se učila PHP! Kot da že z ASP ne bi imela preveč dela.
Mi je bila pa njegova najboljša prijava v zvezi z primerjavo ASP in PHP tale: me je vprašal, od kdaj je nemški avto boljši od japonskega (ASP kao nemški avto)? Pa sem mu povedala, da je BMW zakon, ker ima pogon zadaj (pa nisem pleh pi****, me je moj dragi navdušil nad njimi).
Klemen, si že slišal za program Coffee cup (ne vem točno, kako se napiše)? A je res tudi za izdelavo spl. strani?
Lp, Petra
Čao!
Mah vse te zadeve so za delanje spletnih strani, od Notepada pa do
vseh teh grafičnih oblikovalcev.
Vseeno boš pa še vedno morala narediti košček kode “na roke :)”.
Si že kaj začela ???
Saj če sem te razumel je zadeva bolj kot ne trivialna, naučiš se
pač tistega jezika, ki ga znaš, oz. ti je bolj pri srcu.
Sta pa oba jezika tako asp, kot php server side jezika, to pomeni, da
se izvajata na strani strežnika in ne pri klientu..
Za bazo pa vzameš kar pač znaš, konec koncev je to lahko tudi ascii datoteka, ali pe če želiš excel, ali karkoli drugega.
In si že kaj začela, ali si še vedno tam, kot si bila – v zvezdah :))))
lp
Hja, po pravici povedano, še nisem začela (iššem zvezdo, ki bi me v rit brcnila!)!
Ker ne vem, kje začeti. Skica, pa baza (access) to že. Mogoče bo zdaj bolš, k bom mela DW (če verjameš u palčke). Sam na tem naslovu, ki si ga dal je samo enomesečna varianta ali nakup. In kaj bo čez mesec dni? Ponovno download? Bom zgubila kar bom naredila? (sej prav veliko ne bo 🙂 )
Mah, tolk sem čudna zadnje čase. Tole vreme me ubija, pa tale ura, ki smo jo premaknil. In pol sem tečna, pa se mi nič ne da – posledično sem pa še bolj zoprna, ker nič ne naredim. Ah kaj čem, ženske smo itak zmeri čudne!
Lp, Petra
P.S. Saj če bi jaz razumela točno te zadeve: se izvaja na serverju in ne pri klientu,… Sorry, sem pač idiot!
hehe, pa saj, dokler ni poštene brce v rit, da zaboli, do takrat te samo boli..
Ne nič ne izgubiš le zakaj…
Mah daj napiši tvojo zamisel pa ti bom jaz začetne zadeve napisal, ravno
toliko da dobiš vzpodbudo, potem bo pa lažje šlo..
Saj začetni menu ti itaq vzame cca. 2 uri dela – toliko da imaš osnovno stran
potem se pa lahko začneš zaj*****#$”#%$# z ostalimi podstranmi.
Tiste premike/ure in da bo kaj bolje z dreamwea&/%/%& je pa bolj
tako kot si napisala če verjameš v palčke hehe..
ajd muve jor es pa začni!!
Forum je zaprt za komentiranje.