Povezava v mrežo
ipconfig:
na namiznem mi ispiše za obe mrežni kartici. Za kartico ki imam povezano z prenosnikom so naslednji podatki: DNS suffix – prazno, IP address: 169.254.27.46, subnet mask:255.255.0.0, gateway – prazno.
na prenosniku pa: DNS suffix – prazno, IP address: 169.254.146.149, subnet mask:255.255.0.0, gateway – prazno.
Glede pinga sem izvedel na naslednji način na prenosniku sem vpisal “ping 169.254.27.46” in mi je rekel da je čas za pernos paketov potekel. Isto se naredil na namiznem le IP sem zamenjal rezultat isti.
Oprosti, prej nisem natančno prebral tvojega prvega posta. Težko boš ugotovil, kaj je narobe. Sumljivo je že to, da si imel težave z gonilniki.
Imaš kakšno staro kartico? Novejše običajno Windowsi prepoznajo sami, celo brez gonilnikov. Še to: ko spremeniš podatke na karticah, resetiraj tudi modem.
Skratka, najbrž boš imel težave s povezavo, ki jo omenjaš, čeravno se tudi v takih primerih včasih kar na lepem vse uredi. Vendar po mojih izkušnjah to ni najbolj smiselna povezava, ker mora biti vselej prižgan prvi računalnik.
Morda ti bo Klemenxx kaj dobrega svetoval.
Imam Norton firewall in sem probal tako z vklopljenim kot izklopljenim pa ni pomagalo. Zanimivo pa je da sem dons probal z sposojeno novo 3COM mrežno in sem imel čisto iste težave z namestitvijo driverjev.
Tko da sem obupal da bi imel na računalniku dve mrežni kartici in bom probal najti drugo rešitev.
lp
najbrž zato, ker imaš čudno razporeditev lan kartic.
Na boardu imaš video kartico, potem pa pusti en slot prazen
potem vtakni prvo lan kartico in jo instaliraj, da ti bo delala,
nato vgasni računalo, potem pa pusti en slot prazen in v njega vtakni
drugo lan kartico pa jo mora sistem sam skonfigurirat,
lp
Tudi to sem že sprobu. Prva mrežna je integrirana na matični plošči, drugo sem pa probal že v vse slote pa ni pomagal.
Problem pa je ko sem inštalira driver se na polovici sam resetira in nato v device managerju prikazuje zraven druge mrežne kartice klicaj, če ponovno naložim driver se stvar ponovi, ampak po približno pol urah se mrežna sama od sebe zbudi in mi prikaže v spodnem desnem kotu da nima povezave in ko pogledam v device manager klicaja na tej mrežni ni več. Seveda takoj povežem z prenosnim, ampak računalnika se ne najdeta.
Pojma nimam kva se s tem računalnikom dogaja?
lp
Forum je zaprt za komentiranje.