SUPER Antivirusni program NOD-32
Hojla
malo sem prebrskal zadnje računalniške novice in notri našel podatek o SUPER antivirusnem programu NOD-32.Zdaj pa me zanima če ima kdo kakšno mnenje o njem in kaj mi svetujete.Do sedaj sem imel Pc-cilin in nekaj časa tudi Mc fee vendar pa sem se skoraj odločil da bi kupil NOD-32(cena je približno 10.000 sit)
Kaj pa vi mislite
Tine
Računalniški časopisi ne živijo od naročnikov (teh je premalo) ampak od oglaševalcev. Ti jim natresejo mesečno kakšen milijonček, iz katerega si potem izplačujejo plače. Zato so vedno kot NAJ ocenjene zadeve, ki jih “čisto po naključju” prodajajo večji oglaševalci v tistem časopisu. V nekem drugem časopisu pa zmaguje nek čisto drug produkt, ki ga, glej zlomka, prav tako prodaja njihov oglaševalec. Tako preprosto je to. Direktor velike slovenske računalniške firme je osebno povedal, da so včasih na to pozabili, pa so jih zato kar iz časopisa poklicali, da so ta mesec pa oni na vrsti, da za en produkt (ki ga izberejo sami) dobijo priznanje “naj…… x y “.
Če je programu priložena pogodba v slovenščini, jo je kupec dolžan spoštovati. V tem primeru leži breme nepooblaščene uporabe izključno na kupcu.
Če je pogodba v angleščini, ni obvezujoče, da jo kupec razume, torej se mu ni treba ravnati po njej.
Če proizvajalec ni zainteresiran za zaščito svoje lastnine s pomočjo slovenskih navodil, si je pač sam kriv za nepooblaščeno uporabo, saj ni vzpostavil osnovnega predpogoja za legalnost.
Prodajalec lahko proda karkoli, tudi OEM verzijo, saj proizvajalci redko predpisujejo način prodaje, pretežno predpisujejo predvsem način uporabe. Saj veš… ni kaznivo prodajanje nožev. Kaznivo je špikanje ljudi z njimi….
Okoli same naslovne teme pa… who the **** is NOD-32 ??? V svojem računalniškem lajfu sem videl že vsaj ducat oh in sploh “the best of” protivirusnih programov… ki po letu, dveh, poniknejo v zemljo. Norton in McAfee pa ostajata vsa ta leta na svojih pozicijah….. Če se ti da experimentirati, izvoli. Jaz sem bolj za klasiko… ziher je ziher.
Forum je zaprt za komentiranje.