Obvisela instalacija
Pred dnevi sem hotel instalirat program cakewalk pro audio 9( urejanje midijev in te stvari). Pa so se naredile težave. Namreč ko sem zagnal instalacijskega čarovnika je javil, da potrebuje Microsoft direct show 5. Imam xp proffesional windowse, ki imajo auto update, ki se tudi redno izvaja, zato nimam blage veze, kaj zdaj to kar naenkrat rabi.
In težava?
Vsakič ko zaženem PC mi takoj ( še prej ko se windowsi naložijo) javi sledeče: ” Setup has analyzed your sistem and determined that the following components need to be either added or updated”.
– Microsoft Direct show 5.
No pol pa moram klikniti V redu , potem se pa odpre novo okno in me vpraša če želim na novo startat Pc, in kliknem No I will later ( ker tisti yes I will now ,sem že parkrat poizkusil, pa je procedura zmeraj ista – Zagon in potem to okno), no in potem spet novo okno kjer piše kao da instalacija cakewalka ni do kraja izvedena in potem moram klikniti cancel setup, da me spusti v windowse, ki se do takrat že ( skoraj ) naložijo.
Vprašanje:
A mogoče kdo ve , kje za vraga se dobi ta Direct show 5 ?
ali pa
Če mi kdo pove kako se znebim tistega zagona instalacije cakewalka ob zagonu PC-ja?
Hvala za vsak namig ali pomoč!!!
Posavec
Živjo!
Mislim, da je directshow 5 del microsoft directx -ov 9. Česar pa najbrž nisi instaliral.
Drugače se pa lahko rešiš iz teh težav nekako takole, sicer boš moral
biti pazljiv, ker lahko okvariš sistem, ko boš brskal po registry datoteki:
torej :
Start
Zaženi
napiši regedit in pritisni tipko Enter,
potem pa:
HKEY_LOCAL_MACHINE
SOFTWARE
MICROSOFT
WINDOWS
CURRENT VERSION
RUNONCE
Na desni strani boš videl napisano kr’ nekaj od Cakewalk
pa tisto enkrat označi, da bo modre barve in pobriši.
Računalo se mora obnašat nekako normalno.
Lep nedeljski dan!
Forum je zaprt za komentiranje.