KLEMENXX – ASTERIX POMOČ
Zdravo!
Najprej najlepša hvala za igrico, mislimo, da je ta prava. Imamo pa problem. Igrico smo presneli na računalnik in dopili asterix.zip. Vendar pa je na noben način ne moremo odzipati in spraviti v pogon. Imamo računalnik Pentium 3, na njem pa so inštalirani Windowsi 2000. Kaj je narobe? Zakaj ne dela? Tudi drugi prijatelji so potožili, da igrice ne morejo odpreti.
Imaš mogoče kakšen nasvet? Za mamico, da se bo lahko ukvarjala še s čim drugim kot z računalnikom. Hvala že vnaprej.
Moj sine bi bil tudi zelo vesel Asterixa, pa sem se lotila:
Klemnovo datoteko downloadala, uspešno in brez problemov odzipala, kliknila Install datoteko. Je šel lepo v DOS, začel instalacijo, a javil, da ne najde diska1 🙁 🙁
Kakšen namig?
Zdravo!
Tako, da povem postopek, kako se spravim odzipat in kje se mi ustavi. V failu imam skopiran asterix.zip. Kliknem gor in se mi odpre okno Open with Win zip. Kliknem in se mi pokaže okno Win zip. Ko konča odštevanje ( sekundice spodaj v okenčku ) dam I agree. Odpre se mi Win zip ( Unregistered) asterix.zip. V oknu pa je cel kup enih failov, 10x Obeliks, pa še sto stvari. Imam ikonce Add, Exstract, Install in drugi. Od tu naprej pa tema. Nič mi ne naredi naj kliknem karkoli. Kako postopam od tu naprej, da mi bo pgnal DOS in končno dal kaj življenja iz igrice. Verjamem, da ste me že vsi siti, ampak jaz res ne znam. Za vsak nasvet oz. pravo informacijo bom zelo hvaležna.
Hej!
Pa se še zmeraj ne zažene. Naredila sem kot ste mi dejali pa sva ali jaz ali pa moj rač. iz lune. Zdaj mi javlja: An privileged instruction was executed at address 00408f16. Click on O.K. to terminate the application.
Ko pa kliknem O.K. pa mi vse zapre in mi javi veliko napako in da moram resetirat rač. Kaj zdaj? Ma ta igrica mi ni usojena…..
Zadeva še vedno ne deluje. GRRRRRRRRRRR….. A je možno, da zato, ker na tem rač. nimam zvočnikov. Kljub temu, da sem dala Install mi javlja isto. Pa cel dan se že ukvarjam s to trapasto igrico. No ja, vsaj vztrajna sem. HELP, ČE IMA ŠE KDO KAKŠNO IDEJO. Bom pa šla še k možu v službo, da vidim če pri njemu dela. Ampak ne verjamem…..
Nea zdravo!
Malce umiriva žogico, živčke in ostale zadeve:
Napiši mi malce odgovorov:
– Windows katera ver.:…………………………………………
– zvočna kartica ti špila, ali ne ?? …………………………..
– kaj je sedaj narobe, na žalost ne mislim brati vseh sporočil, ker
se mi zdi, da še nisi dobila pravega odgovora.
lp
Čisto mogoče je da igrica ne starta zato:
1. ker nimaš zvočne kartice (malo verjetno).
2. Imaš varnostno politiko računalnikov v firmi, ki ti ne dopuščajo
instalacije in uporabe te igrice
Kako ti pa kaj kaže za doma, ali ti doma igrica dela,/ne dela ??
lp
Forum je zaprt za komentiranje.