Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Eno vprašanjce za Klemnaxx in druge stručkote

Eno vprašanjce za Klemnaxx in druge stručkote

Klemenxx in ostali znalci lepo pozdravljeni!

Moj službeni računalnik dela vsak dan bolj počasi. Ko prečekiram, je CPU včasih 100% zasedena, a ne laufam nobenega programa. Pregledam z NAV in Ad-Aware, spucam golazen če se je nabrala in sproti popravljam. A v AdAware nekaterih datotek sploh ne dovoli pobrisat (neki NAv-Excel). Kaj bi to lahko bilo?

Zdaj imam (končno) inštaliranega tudi Neo-ta, ki pa mi javlja, da pingam sama sebe, saj javlja mojo lastno IP številko. Halo? V čem je fora?

Neo je odkril tudi nek računalnik, ki me kar naprej pinga a javlja da je source IP non-routable.

Pravzaprav niti ne vem natančno, kaj sprašujem? Se to vidi 🙂

V glavem, moja makina dela ful počas, jaz pa bi rada, da dela spet tako kot je treba:)

O nav-excelu si oglej tule:

malce pa dvomim, da ti samo on upočasnuje PCjček.

1.) Preveri Last update NAV. Če je datum starejši od nekaj dni potem ga sproži sama v levem zgornjem kotu

2.) Prav tako preveri status ad-aware programčkov.

3.) S Ctrl+Alt+Delete tipko prikliči “Task list” in tam poglej kateri proces ti zaseda tako velik % procesorja.

4.) Kaj pa RAM? Koliko ga je

5.)Seveda ostane še defragment diska in podobne reči, pa tudi levo od ure poglej, kaj vse se ti zažene vsakič ko prižgeš računalnik.

6.) Kdo pa še dela z računalnikom? Tudi NAv Excel se ni namestil sam!

7.) O ping pongu pa mogoče več kremeniti iks.

Dottore najlepša hvala!

NavExcel je bil brisan že ene parkrat, removan in celo brisan v registrih, pa se vsakič ko restartam Win pojavita dve ali tri datoteki. Z navadnim “del” ju ne morem kar pobrisati, moram v regedit. Hvala za link,s em že pregledala kaj to sploh je.

NAV in AdAware redno osvežujem.

V Task listu ni bilo aktivnih nič programov, CPU pa vseeno na 100%. Ko z AdAwareom popucam, gre na 50%, pa tudi to ni OK, računalnik je še evdno strašno počasen.

RAMa imam samo 128MB, kar je za XPje bolj revščina, a šefa prepričat za nadgradnjo ali novo računalo je velika kriza.

Defragment dela v neskončnost, pride do 10% in melje, melje, tudi če ga pustim čez noč 🙂 ali vikend 🙂

Stvari levo od ure sem že vrgla ven. Ne vem pa zakaj se mi vsakič ponovno namontira gor ikonca za Mobipocket, ki še blinka za povrh :).

Jep, NavExcel je prišel na moj računalnik v času mojega dopusta (vsaj po datumu sodeč), lani julija. Očitno nisem edina, ki delam z njim :), zdaj bom dala gor geslo.

No, ta je pa dobra. Povsod, ampak čisto povsod svetujejo samo tole:

1. Close all Internet browsers
2. From your “Start” menu, select “Settings” and “Control Panel”
3. Select “Add/Remove Programs”
4. Select NavHelper from the list and select the add/remove button
5. Reboot your computer once the uninstall process is complete

Kaj pa vem – poskusi zagnati comp v varnem načinu in poskusi brisati tam.

128 MB je res malo. Počasno dselovanje ti tako lahko povzroča predvsem uporaba swap datoteke (“RAM na disku”) in kakšen za RAM požrešen program.
Včasih pomaga tisto kot na Kvizkoteke, ko so uganili skrivnega gosta “…tako eliminacijom”. Pojdi v Poženi (Run) in vpiši msconfig. Potem iz zavihka Zagon eliminiraj tiste, ki se ti zdijo sumljivi. Za vsakega boš izvedela več, če ga prej vpišeš v google, se bo že kaj našlo v pojasnilo.

Hvala za info. Bom prečekirala še tako.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close