Najdi forum

ScanDisk in Defrag

Spoštovani!

Obračam se na vas, ker kratkomalo nimam pojma. 🙂
Zato se tudi opravičujem, ker bo tole zelo laično napisano.

Torej, kje je moj problem? ScanDisk in Defrag mi sploh ne delata. Ko ju zaženem, izgleda kot da delata, vendar ne.

Pri ScanDisku mi na koncu javi:
ScanDisk se je že desetkrat ponovno zagnal, ker nek program (morda celo Windows) piše na ta pogon. Končajte programe, ki jih izvajate hkrati s ScanDiskom, da se bo ta lahko hitreje končal.

Ampak meni nič druga ne “laufa” ta čas!

Pri defragmentiranju je pa tako, da izgleda, kot da se defragmentira, vendar ves čas piše 0%, pa še če odpreš tisto, kjer piše Podrobnosti, kjer se ponavadi vidi, kako se ti kvadratki lepo urejajo, je sedaj vse prazno.

V bistvu pri obeh programih, “tam spodaj”, ko se ponavadi naredijo tiste plave črtice, ki označujejo, koliko je že obdelano, procente v bistvu, se sedaj te črtice sploh ne prikažujejo.

Aja, imam pa Windowse 98 (vem, da bi že res bil čas to menjat:))

Upam, da se vam vsaj približno sanja, kaj me muči in da mi boste znali kakorkoli svetovat!
Najlepša hvala,
lep pozdrav

Preden poženeš scandisk je najbolje, da s ctrl+alt+del zapreš vsa opravila, razen explorerja.
Enostavno pritisni ctrl+alt+del (soft reset) in klikaj na gumb Končaj opravilo za vsako opravilo posebej (razen Explorer). Šele nato poženi ScanDisk, pa bo.

Sem naredila, pa nič ne pomaga. 🙁

Kaj pa pravi varni zagon?

Ko zaženem računalnik, je vse v redu, potem se mi pa pojavi (to je zdaj po novem) okence, kjer piše:

Reg Svr 32
No DDL name specified.
Usage: regsvr 32 [/u] [/s] [/n] [/i[:cmdline]] dll name
/u: unregister server
/s: silent; display no masssage boxes
/i: call dll Install passing it an optional [cmdline]; when used with /u calls dll ininstall
/n: do not call dll Register Server; this option must be used with /i

Ko kliknem “V redu”, okence izgine.

Drugače nimam problemov z zaganjanjem računalnika, edino zadnje čase mi velikokrat “zašteka”, tako da mi zatem javi, pri zaganjanju, da ker ni bil pravilno zaustavljen so lahko napake.

Uf, meni se je nekaj podobnega dogajalo več kot eno leto in nihče ni našel napake…

Pol sem pa znorela in kupila nov računalnik 🙂

Ne me strašit! :(((
🙂

Ah, saj te ne, meni se je pojavljalo še en kup drugih napak, ena izmed njih je bila tudi tvoja :))

Ok. :))
Samo upam, da se bo meni tole dalo popravit.

Tudi meni se je dogajalo isto, potem sem ga pa formatiral in sedaj je vse vredu.

Tega sem se spomnila že sama, pa žal ne pomaga.

Hvala vseeno!

Pojdi na http://www.diskeeper-europe.com/, poberi si dol diskeeper lite in z njim defragmentiraj disk. Ne bi smela imeti problemov. V kolikor imaš velik disk in ga že dolgo nisi defragmentirala, potem ti kar nekaj časa kaže 0%. To naredi ponoči in pusti računalnik naj dela.

Joj, hvala, bom probala! Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close