Windows XP – blokira vse priloge v e-posti
Zdravo!
Evo pa tudi jaz ne vem vec kaj je treba narediti. Imam problem. Prej sem imela Windows 98 in mi je v e-posti cisto lepo sprejel vse priloge, v Windows XP pa mi OE v Outlook Express-u onemogoci dostop do vseh prilog. Cisto vse oznaci za kot NEVARNO, nicesar noce spustiti skozi razen kako jpg sliko ali pa kak filmcek. O kakem programu PPS noce niti “slisati”.
Sedaj sem nastavila v Outlooku: oziroma sem dala kljukico stran za nastavitev: ne dovoli shranjevanja ali odpiranja prilog, ki bi lahko vsebovale virus.
Ali je to res edina mozna resitev??? Ali je dosti, da imam na racunalniku tudi antivirusno zascito ali bom obzalovala, da sem odstranila to nastavitev???
HVALA ZA POMOC!
Brez skrbi: Outlook ve da bi prilge lahko vsebovale virus samo po končnici. Pojdiva po tehle točkah:
– prilog neznanih pošiljateljev ne odpiram
– moj internetni ponudnik je plačljiv (amis, arnes, siol) in priloge z virusom briše še predno pridejo do mene
– svoj antivirusni program REDNO OBNAVLJAM Z NOVIMI DEFINICIJAMI VIRUSOV
– ne odpiram prilog pošte na internetnih straneh (ti. spletna pošta, kjer odpreš pošto na za to določeni spletni strani), ker tam ne gre skozi rešeto ponudnika. Sploh ne tistih na email.si recimo.
Za začetek dovolj. Če si glede kakšne točke v dvomih piši. Res sem vesel da te skrbi – mogoče celo preveč. Če bi vsi s pošto ravnali z zdravo mero razuma, bi šla lahko avtorja zadnjih virusov in njihovihrazličic , ki se trenutno napihujeta, kdo je boljši, lahko v penzijo.
Priporočam ti še ogled strani, kot je recimo:
Forum je zaprt za komentiranje.