telefonska številka?
Zanima me, če bi se naprimer kakšen znanec, ki pozna moje uporabniško ime in geslo za klicni dostop z mojimi podatki prijavljal na internet iz svojega doma ali bi mi lahko na Telekomu povedali iz katere telefonske številke se to dogaja, kajti verjetno se jim zraven vsakega uporabniškega imena in gesla izpiše tudi telefonska številka ali pa temu res ni tako?
Če jim namreč na Siolu omeniš takšen problem vedno samo enako svetujejo pogosto menjavo vstopnega gesla.
Ali se jim telefonske številke res ne izpisujejo zraven imen in gesel ali pa se jim s tem enostavno ne izplača ukvarjati, ker to ne povečuje dobička ali pa mogoče tudi zaradi varstva osebnih podatkov?
Ker si ne predstavljam kako te povezave delujejo vas sprašujem računalničarje, ali iz tehničnega vidika res ni mogoče izvedeti iz katere telefonske številke se nekdo prijavi na internet?
hvala za pojasnilo
Mare, SIOL in ima podatek klikcne številke, s katere je bila vzpostavljena povezava. Boš pa menda ja vedel, da ga nisi ti uporabljal tedaj, ko si bil v Toplicah, kvečjemu tvoja stara mama. Številka bo seveda od naročnika, ki je zlorabil geslo, kar je kaznivo dejanje. Mislim, da je v tem poanta Tomovega posta.
Vem, da je možno. Iz lastne izkušnje.
Štorija je naslednja: moj svak je prinesel k meni svoj prenosnik, da sem mu ga porihtala in spucala virusov. Ker sem mu morala downloadati nekaj stvari z innterneta, sem dostopala z njegovega računalnika, seveda z njegovim geslom (ki je bil pač gor) in prek mojega telefona. Ker imam analogno linijo, so bili prenosi hudo počasni in sem mu nabila kar nekaj ur uporabe interneta, ne nalašč. Ob vrnitvi prenosnika sem mu pozabila omeniti, da sem dostopala z njegovim geslom prek njegovega notesnika. Pravzaprav na to sploh nisem pomislila.
Nato je naslednji mesec prišel račun 🙂 ki je bil enkrat višji kot ponavadi in je zaprosil na Siol za izpisek. Tam pa je bila moja telefonska 🙂 in smo stvar hitro razrešili.
Forum je zaprt za komentiranje.