Najdi forum

POčasen interent

Zakaj je moj internet tako počasen? Ko hočem kdaj kaj dol potegniti, mi to vleče s hitrostjo 2,3 -2,5KB/s. Včasih pa celo pod 2. Imam modem HSP56 (če se ne motim INtelov). Do interenta dostopam prek KISSa. Pa tudi pri Volji ni nič bolje.
Telefon. digitalna centrala, ki pa je od nas oddaljena cca. 14km.
Se da stvar pospešiti? Saj ne morem dol potegniti nobenega programčka.

Kot si napisala:

Telefon. digitalna centrala, ki pa je od nas oddaljena cca. 14km.

Je hitrost 2,3 – 2,5 kar v redu, če vemo, da isdn – 1 kanal ima hitrost nekje
okrog 5-6 in isdn dva kanala od 10 – 12

Pomagalo biti edino če zamenjaš modem, ki omogoča hitrosti tja do 56 kb
mislim da je to (V92) ki omogoča hitrosti zelo podobne ISDN-u.
Seveda pa mora tvoj ponudnik dostopa do interneta podpirati tak standard.
Modem pa stane po moje tja okrog 10 – 12 K sit, mogoče je sedaj že tudi
kaj ceneje.
Samo prosim ne kupuj krš modema.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Kaj pa neki programi, mislim, da je eden Modem Booster, ali res povečajo hitrost prenosa?
Ali oddaljenost od centrale vpilva na manjšo hitrost?
Krš modem?

Če, ni tehnično dovolj zmogljiva oprema, softver ne more pomagat.

lp

problem je TELEKOM

Si doma v bloku? Verjetno imaš telefonski dostop do centrale preko PCM, kar telekomu omogoča, da na eno parico da več telefonskih številk, vendar to zmanjša hitrost prenosa podatkov. Tudi jaz sem imel isti problem, sem nekajkrat zahteval lasten fizični vodnik, in so si izmislili 1001 razlog zakaj to ne bi bilo mogoče. Po nekaj letih sem nehal biti boj z mlini na veter in sem vzel ISDN in ADSL. To je čisto nekaj drugega. Tudi samo pri ISDN boš imela hitrejši prenos.

Pravtako imam klicni dostop…Pred dvema letoma mi je zadeva delovala normalno, potem mi je telekom dal na linijo PCM in sedaj imam linijo, ki mi ustreza minimalnim zakonskim predpisom (1 kb/s). Tako so mi rekli. Na teh linijah je telekom dolzan poskrbeti samo za nemoteno delovanje faksa. No in ko se bos pritozila na telekom ti bodo zanesljivo odpisali. Samo v kuverti boš našla samo ponudbo za isdn in nobene obrazlozitve…tako se je zgodilo meni. Sicer pa…internet uporabljam samo za maile (pa se to samo za tekstovne – brez priponk. Če se bos morda odlocila za adsl p pocakaj se nekaj casa…menda siol ne bo vec pogojeval priklopa z isdn-jem

lp

Nisem v bloku.
Ali lahko dobi vsakdo ISDN? Ne glede na napeljavo? Doma sem na podeželju in napeljava je takšna, da trenutno nihče ne more dobiti niti navadnega telefona. Da pa bi kaj na novo napeljevali bi moralo biti eno veliko število novih naročnikov, kar pa ni mogoče.

Mislim, da bi lahko isdn dobili brez problema (pozanimaj se na telekomu) – kaksna nova instalacija ni potrebna racun bo vsak mesec za nekaj vec kot 1000 sit visji, vecji problem bi lahko bil ce bi si zeleli adsl (spet odvisno od kje tocno si in koliko ste oddaljeni od njihovih postaj.
Torej: http://www.telekom.si in http://www.siol.net
lp

Jaz pa mislim, da bi bilo treba vzet kakšno pumpo za bicikl pa konkretno kable prepihat.. Se včasih zamašijo… 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close