Najdi forum

Ne zazna diska

Meu sm en str računalnik za zajebancijo 233Mhz pol mi je frend zaston dau procesor 533Mhz pa matično. Pol pa vse prklopm pržgem računalnik grem u bios pregledam nastavitve dam save and exit pol se mi pa ustav pa kr kao da ni diska. Kva nej nardim da mi bo diska zaznov.

1. Priklop na ploščo: ploščati kabl mora biti dobro vtaknjen. Pomembno je tudi, da je prav obrnjen: najbolje bo, da gledaš na rdečo črto, s katero je označena ena stran kabla (po dolžini). Na plošči in na disku so majčkene številkice, stran z rdečo črto naj bo vedno pri ena (na disku proti napajanju).

2. Preveri priklop na napajanje. Kaj se smejiš? Če ti je smešno pa ne sprašuj!!

3. V biosu nastavi prepoznavanjae diska na AUTO. To bo še najlažje.

Če je disk nov (surov) ne pozabi uporabiti fdiska ali kaj podobnega za kreiranje particij…

Si pogledal da je master, da ni jumper slučajno na slave (al pa kabl…) ?

V biosu sm nastavu na auto, disk ni nov edn je str 10 let drug pa mal mn. Bom še enkrat kable pregledov pa jumperje.

Za začetek se vpiši v tečaj slovenščine !!!

AJ, a kje piše, da je treba pravilno slovensko (knjižno) pisat? če te kej moti, ne beri. a govoriš tut pravilno slovensko? če ja, si verjetno mal usekan 🙂 al pa res zagrizen slovenist (pa pomoje nisi, ker ne bi na računalništvu visel).

Žal nas tule na forumu večkrat malce zanese in nehote ali iz navade uporabljamo računalniški žargon. Pri mladih uporabnikih pa opažam tudi dokaj slabo znanje slovenskega jezika. Očitno jim šola danes ne da zadostnega znanja, saj pogosto niti enostavne prošnje za zaposlitev ne znajo sestaviti.

Bi morala biti pravilna raba našega jezika kje zapisana, mar ni to nekaj čisto normalnega?

No, ja Urši, saj si čist full cool bejba (morda celo že gospa), ne mi tle zdej kej zamert, ejo a veš, sej tle gor smo tko več al mn vi mau usekan, ane ane?

Lep pustni pozdrav
Tajfun

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close