ADSL paketi
Katerega izbrati? Nisem študentka.
Kakšna je razlika med temi ciframi … kaj konkretno te cifre pomenijo v praksi (ok, to so paketi, ampak pojma nimam kaj in kako izbrati):
1024/256 kbit/s
1024/384 kbit/s
1024/512 kbit/s
1024/768 kbit/s
2048/384 kbit/s
2048/512 kbit/s
2048/768 kbit/s
4096/512 kbit/s
4096/768 kbit/s
8192/768 kbit/s
Sem povprečna uporabnica interneta, občasno bi rada posnela kakšen divx.
Kateri ponudnik, kako se razlikujejo? Vaše izkušnje?
Te cifre pomenijo s kaksno hitrostjo se ti stvar downloada in s kaksno uploada. K temle cifram sigurno pasejo se zelo raznolike cene. Brez skrbi, da je najboljs tist, k so najvecje cifre, ampak je najbrz tud hudo drago in predvsem neprimerno, ce si povprecna uporabnica.
Moje izkusnje:
jaz imam kabel (Telemach in prenos 1024/512) in se mi zdi cist OK. S tem, da sem mnogo vec kot povprecen uporabnik interneta 😉
…ze to je super, da imas neomejen dostop do interneta. Za posiljat in pregledovat mail-e, ne rabis nobene strasne povezave.
Pa se to. Si napisala, da bi rada posnela kaksen film. Za posnet film ne rabis interneta ampak pecko 😉 …drugace si pa verjetno zelela rect, da bi si rada zdownloadala film oz. prenesla iz interneta na svoj racunalnik.
Lp,
S.
1024/256 kbit/s pomeni, da boš recimo nekomu svoj cd poslala v 1024/8 sekundah a od njega ga boš sprejela samo v 268/8 sekundah. Zato se reče A DSL – asimetrični namreč: hitreje lahko sprejemaš, kot od sebe pošiljaš, kar je (doslej) recimo dokaj logično.-
Popolnoma brez problemov boš shajala s 1024/256 paketom, če nimaš ravno neke firme z nevem kolk prometa.
Družba zelo zanimivo je tole o hitrostih prenosa in donosa 🙂 podatkov. Mene pa zanima recimo zakaj mi pri kabelskem dostopu preko Telemacha prenaša podatke k meni (downlouda ) samo nekaj več kot 65 kbs.Vsaj tako mi napiše, datoteka …kb prenešeno…..kb hitrost 65kb/s ali tu nekje. Celo preko Swiča 3COM, imam doma povezavo med notesnikom in namiznim pa mi kopira z enega na drugega 650 Mb podatkov celih 7 minut.Zakaj, če je povezava 100MB/s, potem bi moralo po mojem to naredit hitreje kot v minuti??
Ko 100 ni več sto in mega ni več 1000 000 😉
Forum je zaprt za komentiranje.