klemenxx & Co. na pomoc!!! Cudna so pota Windowsov 2.del
Tu je nadaljevanje tezav, ki jih ima moj prijatelj. Ce ima kdo, kaksno idejo, mu jo bom z veseljem posredovala. Revez je ze cist obupan!! Njegov mail:
“Hvala za pomoč, vendar, kot sem že pisal sem že poiskusil z novim spominom 2×256 in v vseh variantah ( enkrat 256, enkrat 128 dvakrat 128….) vendar ni pomoči. CD-ja imam dva: en je CDRW, tako da po mojem oba ne morata bit zanič. To kar sem pisal mi ne dela samo v Windows XP ali 2000, to mi dela pri vseh Widowsih; tudi 98 ali ME. Naprimer Windows ME mi sedaj še najbolje laufajo, prej pa mi sploh zalaufal niso. Napake ddl mi javlja tudi, ko npr. delam z raznimi programi (browseui.dll, ltforms.dll, Winngmt napaka OLE.32.DLL, Helpctr napaka OLE.32DLL, v DESK.cpl napaka, Explorer napaka COMCTL.32.DLL, Ledit napaka COMCTL.32.DLL, Ledit napaka MFC42.dll itd) in to na sformantiran disk, na novo naloženi Win ME in ostali programi. Nato mi javlja, da je prišlo do napak v registru, ko ga popravi, ne dela noben program več, tako da bi moral vse na novo namestit. Ko računalnik zamrzne, pa zamrzne ornk, saj lučka od procesorja venomer gori, računalnik pa sploh ne zažene niti z trdim resetom, tako da pomaga edino izklop elektrike in ponovni zagon. Če pa ob ponovnem zagonu računalnik venndarle zažene, je na ekranu samo miškina puščica in nič drugega.
Matična plošča Abit KT/
Procesor Duron 700
Grafična Geforce mx200
Sound Blaster Value
Spomin 2×128 (poizkusil tudi z novim 2×256)
Poskusil sem že vse mogoče, tudi spraševal okoli, vendar za tak primer še noben ni slišal.”
No, jacki na delo! Vase ideje so zelo dobrodosle, predvsem pa bo resitev problema prijatelju podaljsala zivljenje… Ja, ocitno v Novi Gorici fantje nimajo vec idej, kako bi resili nastalo situacijo…
Se tole sem pozabila prilepit:
“Še to sem pozabil napisat, da mi npr. ko potegnem iz interneta kak program s Kazo ali mi to snema v Windowsih, mi nikoli ne sname popolne datoteke, tako da ne morem nobenega programa pol namestit. Mislil sem da so le snete datoteke take vendar, ko sem zamenjal spomin mi je datoteke-programe snelo v celoti in tudi namestil sem jih lahko. Zato sem že mislil da sem zadevo rešil z tem spominom vendar mi je kmalu za tem vse zablokiralo in je bilo vse spet po starem.”
Hjade, bodo pa morali še pametnejši od mene kaj napisati.
Razlogov za te sexualne težave računalnika je najbrž več:
1. Napajalnik
2. Osnovna plošča
3. Procesor (se pregreva), ali je pa overclocan na frekvenco, kjer ni več stabilen
4. Trdi disk
Ostalih razlogov pa jaz ne vidim, če mu dela ene in iste težave pri vseh
zgoraj opisanih zadevah, je pač nekaj od zgoraj napisanega.
Ža se tukaj ne da več pomagati, pa naj zamenja komponento po komponento in bo videl, kje na koncu je bila rešitev.
Namreč tisto kar je napisal mi sicer najbolj kaže na težave osnovne plošče, oz. procesorja.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.