Najdi forum

Kako očistiti …

Zanima me, kako očistiti tipkovnico. Ali lahko z alkoholom? No, preko tipkovnice nisem nič polila … samo sčasoma postanejo tipke kar nekam umazane.

Hvala!

Tudi z alkoholom se da, sam pa to še najraje naredim s sprejem za čiščenje ekrana.

Če jo še obrneš na glavo in močno stresaš kakšno minuto boš izvedela še kaj o sebi česar prej nisi vedela (mene zmeraj znova peseneti kakšen pacek sem v resnici).

Pri hujših primerih je najboljše odmontirat tipke(s jedilnim nožem),jih namočit v vročo raztopino Ceta ali kakšnega drugega odmaščevalca na vodni osnovi!!) in jih nato s krtačko očistiti.Rezulat vas bo presenetil…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Pero me je prehitel.
Jaz sem slab mesec nazaj vse tipke demontiral jih opral in zdaj so lepo vse ciste, samo malo masti ali cesa drugega moram dati pod space, ker se mi rahlo zatika.

WD 40

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Hvala fantje, samo jaz si ne upam tipk ven dajat, pa še note-book-a imam.

Pero, jaz sem tipke kar v brisačo zavil in dal v pralni stroj:))

Tudi to je dobra varianta…za bolj lene ,pa še cajt za pir ostane ,a ne?

špa,da ne bi kdo tega zares naredil.

Škoda časa ..pustite tipke kakršne pač so…drugače pa alkohol…ni kaj…tudi sama nimam pojma,saj imam vedno čiste prste in tudi tipkovnico :)))

(nikol poleg ne jem klobas)

LP

Klobase načeloma lahko ješ zraven, če imaš pri roki Power Pril ali novi močnejši Jar. Ni pa priporočljivo poleg tipkovnice klobas lizat, cuzat ali kakorkoli drugače obdelovat, ker nekatere prav nemarno špricnejo, takrat pa tudi top šop nima primernega izdelka. In zato mora dr. večkrat tipke prati na 90 :))

Vi se hecate, ampak jaz sem to res nardil. :))
Ma rees no!
Ne ravno na 90 ampak s pisanim perilom. Edino kar je bilo narobe so bili krilati znaki, ki so biloi na tipkovnico prilepljeni kasneje. Ti so odleteli z mojo najljubšo srajco.

Pacek!

Pacek je tisti, ki ima posvinjano in mastno tipkovnico, jaz pa sem načeloma proti temu. V bistvu je lahko celo nevarno, saj kapljajoča mast in električna napetost lahko povzročita veliko hujše posledice kot si ljudje predstavljajo.

Je pa po raziskavah nevladne organizacije, ki se ukvarja z fenomenom kranjske klobase , še vedno daleč največji procent ljudi, ki klobaso dejansko vzame v roko in poje kot so to počeli v starih dobrih časih. Zato je res lahko neprimerno in škodljivo, če se dotični osebek preveč zatopi v delo na računalniku, se z klobaso gre nekakšen slow food in jo obdeluje na kakršenkoli način. In ravno zaradi neupoštevanja določenih standardov zgoraj omenjene organizacije, nekateri proizvajalci klobas vanje tlačijo preveč maščobe in potem je kaj kmalu nesreča tu.

Obstaja pa še ena organizacija, ki pa je sponzorirana z zasebnim kapitalom, dejansko pa se ukvarja z samo obdelavo klobas. Njihove raziskave pa lahko vidiš tule

Tolko o klobasah in špricanju 🙂

Kaj pa tvoj računalnik, je že kaj hitrejši 😉

dr. W: sej jst sem tudi razmisljal da bi dal to strojno prat, ampak sem bolj razmisljal o pomivalnem stroju :).
Ampak sej je potem mamca ponudla da bo to skrtacla :).

paaa …. dilema…pralni ali pomivalni stroj :)))

Svetujem pomivalnega.Se vsaj na srajco ,kakšen znakec,ne napopa…na krožniku bi morda lepše izgledal(unikat)….probej…drugač pa bi šlo tudi z zobno krtačko in zobno pasto,ki diši po mentolu .

Hmmmm …tole o kranjskih klobasah pa ….čist brez besed ostala….

Sem mislila na taprave,domače,tiste ne šrpicajo :))))

P.

Z wapom gre tudi dobro.

dr.Wega LPS…tale S bi lahk pomenil tudi S*preten ….
Upam,da nisi pozabil na kakšen,dober,mehčalec za vodo ….se na tipkah pozna,veš?

Lep pozdrav

Hja se mi je zdelo, da je iz Č ratal Ć. Zdaj vem, da zarad mehčalca.

Hahahahahaha, ti maš pa res smisel za humor!
Ampak pacek pa si še vedno!

ne, moj računalnik je še vedno zlo len!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close