Kako očistiti …
Pri hujših primerih je najboljše odmontirat tipke(s jedilnim nožem),jih namočit v vročo raztopino Ceta ali kakšnega drugega odmaščevalca na vodni osnovi!!) in jih nato s krtačko očistiti.Rezulat vas bo presenetil…
Klobase načeloma lahko ješ zraven, če imaš pri roki Power Pril ali novi močnejši Jar. Ni pa priporočljivo poleg tipkovnice klobas lizat, cuzat ali kakorkoli drugače obdelovat, ker nekatere prav nemarno špricnejo, takrat pa tudi top šop nima primernega izdelka. In zato mora dr. večkrat tipke prati na 90 :))
Pacek je tisti, ki ima posvinjano in mastno tipkovnico, jaz pa sem načeloma proti temu. V bistvu je lahko celo nevarno, saj kapljajoča mast in električna napetost lahko povzročita veliko hujše posledice kot si ljudje predstavljajo.
Je pa po raziskavah nevladne organizacije, ki se ukvarja z fenomenom kranjske klobase , še vedno daleč največji procent ljudi, ki klobaso dejansko vzame v roko in poje kot so to počeli v starih dobrih časih. Zato je res lahko neprimerno in škodljivo, če se dotični osebek preveč zatopi v delo na računalniku, se z klobaso gre nekakšen slow food in jo obdeluje na kakršenkoli način. In ravno zaradi neupoštevanja določenih standardov zgoraj omenjene organizacije, nekateri proizvajalci klobas vanje tlačijo preveč maščobe in potem je kaj kmalu nesreča tu.
Obstaja pa še ena organizacija, ki pa je sponzorirana z zasebnim kapitalom, dejansko pa se ukvarja z samo obdelavo klobas. Njihove raziskave pa lahko vidiš tule
Tolko o klobasah in špricanju 🙂
Kaj pa tvoj računalnik, je že kaj hitrejši 😉
paaa …. dilema…pralni ali pomivalni stroj :)))
Svetujem pomivalnega.Se vsaj na srajco ,kakšen znakec,ne napopa…na krožniku bi morda lepše izgledal(unikat)….probej…drugač pa bi šlo tudi z zobno krtačko in zobno pasto,ki diši po mentolu .
Hmmmm …tole o kranjskih klobasah pa ….čist brez besed ostala….
Sem mislila na taprave,domače,tiste ne šrpicajo :))))
P.
Forum je zaprt za komentiranje.